Tarih: 11.10.2012 10:20

Gebze’ye örnek okul!

Facebook Twitter Linked-in

Muallimköy Öğretmenevi yanında yapılan temel atma törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çolakoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Aşkın, Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Kemal Ekinci, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli il ve ilçe protokolü ile çok sayıda sanayici ve davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende İl Milli Eğitim Müdürü İspirli kısa bir konuşma yaptı ve Çolakoğlu Ailesi ve Çelik İhracatçılarına teşekkür etti. Çolakoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Aşkın ise eğitime katkı sunmak ve Ali Nuri Çolakoğlu’nun ismini yaşatmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi. 

 

 

 

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Kemal Ekinci de özel proje olan okulun bölgeye yapılmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Bu okulda kalifiye elemanların yetiştirileceğini söyleyen Ekinci, geçen yıl İskenderun’da temeli atılan EML’nin yanı sıra bu kez de Gebze’de böyle bir eser yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

 

 

 

En güzel yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, “Bundan daha güzel vatan ve bayrak sevgisi olmaz. Çolakoğlu Ailesi ve Çelik İhracatçılarını bu yatırımlarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

 

 

 

Kocaeli Valisi Ercan Topaca da konuşmasına Çolakoğlu Ailesi ve Çelik İhracatçılarına teşekkür ederek başladı. Kocaeli’de üniversite öğrencileri ile birlikte 420 bin öğrenci olduğunu bu rakamın da Türkiye’de birçok ilin nüfusundan fazla olduğunu söyleyen Topaca, “Kocaeli’nin nüfusu ayrıca her yıl 40 bin civarında artıyor. Bu kadar nüfus ve öğrencinin olduğu yerde elbette ufak tefek sorunlar olabiliyor ama hepsini çözmeye çalışıyoruz. Devletimizin yetişemediği yerde hayırsever işadamı ve sanayicilerimizin kapısına gidiyoruz. Sene başında 500 dersliği hizmete açtık ve şu an inşaatı devam eden bin derslik var. Bu dersliklerin büyük bir bölümü hayırsever işadamlarımızın desteği ile yapılıyor. Kocaeli olarak bu noktada çok şanslıyız, çok sayıda hayırsever, işadamı ve sanayicimiz var. Çolakoğlu ailesinin Kocaeli dışında da bir çok yerde eğitim yatırımı var. Biz bundan sonra tüm eğitim yatırımlarını Kocaeli iline yapmalarını arzu ediyoruz. Ayrıca şunu çok iyi biliyoruz ki, bir memlekette refah artışı ancak üretimle olur, bu yüzden tüm sanayicilerimizin ve işadamlarımızın sorunlarını en aza indirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.  

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —