Tarih: 05.03.2012 14:14

Gebze'ye bir dernek daha!

Facebook Twitter Linked-in

 

Gebze Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin açılışı ilçe protokolünü buluşturdu. Açılışta konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Dernekler, kültürlerin yaşatıldığı, gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere en doğru şekilde aktarıldığı kurumlar” dedi

 

PROTOKOL TAM KADRO

 

Gebze Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği törenle açıldı. Ak Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Samet Coşkun, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreninde kısa bir selamlama konuşması yapan Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Aziz Aziz, protokol üyelerine katılımlarından ötürü teşekkür etti. Derneğin, Gebze bölgesinde yaşayan Ahıskalı hemşerilerini bir çatı altında toplayacağını söyleyen Aziz’in ardından söz alan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, dernekleşmenin önemine değindi.

 

DERNEKÇİLİĞİ ÖNEMSİYORUZ

 

“Dernekçilik güzel ve önemli bir faaliyet” diyen Başkan Köşker, “Dernekler, kültürlerin yaşatıldığı, gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere en doğru şekilde aktarıldığı kurumlar. Gebze Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde hemşeri derneklerimize verdiğimiz destekler devam edecek. Gebzelilik bilincinin yerleşmesi ve gelişmesinde önemli gördüğümüz derneklerimizin arasına bugün bir yenisi daha katıldı. Açılışı için bugün bir araya geldiğimiz derneğimizin Ahıskalı kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından açılış kurdelesini protokol üyeleri birlikte kesti.  

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —