Tarih: 15.04.2013 09:52

Gebzeliler Mevlana için geldi

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Belediyesi’nin nisan ayı kültür sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in talimatıyla 7’den 70’e tüm Gebzelilere hitap edecek nitelikte program ve etkinliklerin yer aldığı nisan ayı bülteni kent insanının beğenisini kazanıyor.

 

Kent meydanında bulunan Gebze Kültür Merkezi salonunda her akşam farklı bir etkinlikte bir araya gelen Gebzeliler, önceki akşam Mevlana sohbetinde, usta tiyatrocu ve sanat adamı Semih Sergen’i dinledi.‘Mevlana’da Aşk ve Barış Çığlığı’ konulu söyleşide Gebzelilerle buluşan tiyatro üstadı, oyun yazarı ve seslendirme sanatçısı Semih Sergen, konuşmasını Mevlana divanından şiirleri seslendirerek süsledi. 

 

Birleştirmek için geldik 

 

Konuşmasında, “Bedeninde akıl ve nefsi, madde ile manayı taşıyanlar; bu zıtlar aleminde dengeyi kurabilenler mutluluğa erenlerdir” diyen Sergen sözlerini, “Bu kutlu yola eren gönüllere yüce peygamber ve Hz. Mevlana şöyle sesleniyor,: ‘biz, geçtiğimiz bu kutlu yoldan bütün insanları da geçirmek ve mutluluğa kavuşturmak istiyoruz. Biz birleştirmek için geldik, ayırmak için değil” şeklinde sürdürdü. Mevlana’dan şiirler ve beyitler okuyan Semih Sergen’in Sergen’in söyleşisine çok sayıda vatandaşın yanı sıra belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Ahmet Kisbet, belediye meclis üyeleri de katıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —