Tarih: 22.02.2012 18:24

Gebzeli otobüsçülerden büyük tepki!

Facebook Twitter Linked-in

Hızlı Tren Projesi inşaatı kapsamında Adapazarı-Haydarpaşa arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle tren seferleri durdurulmuştu. Bu durumdan doğabilecek yolcu mağduriyetini giderebilmek için Büyükşehir Belediyesi tarafından Derbent-Tuzla arasına 10 adet otobüs konmuştu. 1 Şubat'tan itibaren seferlerine başlayan 200 numaralı otobüsler Gebze yolcusunu da alınca Gebze otobüsleri boş gidip gelmeye başladı.

 

 

KONTAK KAPATTI     

 

Derbent- tuzla İçmeler arasında çalıştırılan Belediye Otobüslerinin günde 54 sefer yaptıklarını söyleyen 141 No'lu Gebze- Çayırova Birlik Kooperatifi Başkanı Muhammet Kılıç, belediye otobüslerinin Gebze yolcularını alması mağduriyetlerini arttırdığını söyledi. Kılıç, “Bizim, Gebze- İzmit arasında 65 otobüsümüz çalışıyor. 20 tane otobüsümüz de yedekte bekletiliyor. Normalinde işlerimiz iyi değildi. Belediye Otobüsleri de konulup bizim yolcuları almaya başladıklarından buyana kontak kapattık” dedi.

 

 

BOŞ ÇALIŞIYORLAR

 

 

Büyükşehir Belediye Otobüslerinin çok düzensiz çalıştıklarını söyleyen Kılıç, sabah ve akşam saatlerinde karşılıklı kalkan ilk seferlerinin dışında gün içerisinde yapılan seferlerde otobüslerin boş olarak gelip gittiklerini, bununda ciddi bir yakıt ve kaynak israfına neden olduğunu söyledi. Kılıç, “Hepimizin vergileri ile alınıp, masrafları bizim cebimizden karşılanan bu otobüslerin neden hala seferlerini devam ediyor anlamış değilim.

 

 

4 OTOBÜS KALDIRILDI

 

 

Trenler kaldırılmasının ardından büyük bir yolcu mağduriyeti artacağı söylendi. Otobüsler aylık olarak 12 bin yolcu taşıyacak kapasiteye göre ayarlanmıştı. Ancak günlük yolcu sayısı 300'ü geçemiyor. Büyükşehir bu durum karşısında seferlere başlattığı 10 adet otobüsten 4 adedini geri çekti ve otobüs sayısını 6'ya düşürdü. Buna rağmen halen otobüsler gün içerisinde boş gidip geliyor.

 

 

 

 

UKOME DE RAHATSIZ

 

Mağduriyetimizi gidermek için Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığına konuyu aktardık. Gebze Otobüslerinin kontak kapattığını, boş seferler düzenlediğimizi aktardık. Belediye Otobüslerinin ise İstanbul'a boş gidip geldiklerini belirttik kendileri. UKOME'de bu durumdan bir hayli rahatsız olduğunu bize bildirdi ve birkaç gün içerisinde belli bir düzenleme getireceklerini söyledi. Trenler kaldırıldı ama asıl mağdur olan Gebze Otobüsçüleri oldu” şeklinde konuştu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —