Tarih: 08.03.2012 16:51

Gebzeli kadınlar yeteneklerini konuşturdu!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Belediyesi’nin sosyal projelerinde kadınlara hep öncelik verdiklerini vurgulayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Kadınlarımızı sadece 8 Mart’ta değil, 365 gün hatırlayacak projeler üretiyoruz. Açtığımız sosyal okullarla kadınlarımızın sosyokültürel gelişimine katkıda bulunuyoruz. Mutlu Aile Mutlu Çocuk ve Beş Çayı projelerinden sonra yakında yeni bir projeyi daha hayata geçireceğiz. Bu proje kadınlarımızın sosyal ilişkilerini geliştiren, paylaşma, dayanışma ve kaynaşmayı sağlayacak bir proje olacak. İlkini Eşref Bitlis Parkı’nı revize ederek sizlerin hizmetine sunacağız. Bu mekanlar aynı zamanda Gebzelilik bilincinin oluşacağı mekanlar olacak” diye konuştu.

 

 

55 KADIN YARIŞTI

 

 

Yöresel Yemek ve Tatlı Yarışması’na Gebzeli bayanlar ve protokol büyük ilgi gösterdi. İki katlı Osman Hamdi Bey Kültür Salonu hınca hınç dolarken, çok sayıda bayan programı ayakta izledi. Maceracı Murat Yeni, Anadolu’da yaşadığı ilginç olaylara yaptığı yorumlar ve esprileriyle yarışmaya katılan Gebzelilere renkli ve eğlenceli saatler yaşattı.Toplam 55 bayanın katıldığı yöresel yemek ve tatlı yarışmasında yapılan ön eleme sonucu 10 yemek ve 10 tatlı finale kaldı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 750 lira ödül alan yemek ve tatlı yarışması birincilerine birer çeyrek altın hediye etti. Finale kalan Anadolu’nun değişik illerine ait yöresel yemek ve tatlılar adeta damak çatlattı. Adeta bir lezzet şölenini andıran finalde jüri heyeti dereceye girenleri belirlemekte güçlük çekti.

 

 

JURİ NOTUNU VERDİ

 

 

Jüri heyetinin yaptığı değerlendirme sonucu yemek yarışmasında birinciliği Ayten Yumuşak, ikinciliği Rahime Özkökler, üçüncülüğü Nihan Ömer Lütfioğulları alırken, tatlı yarışmasında birinciliği Betül Nalan Aydur, ikinciliği Yelda Dalkılıç, üçüncülüğü Hayriye Temiz kazandı. Yarışmada yemek jürisi Nazmiye Höbek, Cevat Altuntaş ve Ayten Sarac’tan oluşurken, tatlı yarışması jürisi ise Vasfiye Aydın, Göknur Ayyıldız ve Mustafa Aydın’dan oluştu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —