Tarih: 18.11.2011 11:44

“Gebze’den Bir İsteğum Var !”

Facebook Twitter Linked-in

Dün Osman Hamdibey Kültür Merkezi’nde, 1 Umut Derneği'nin düzenlediği Zuhal Can ve Karmate konserinde eğlenceli dakikalar yaşandı. 

 

 

TÜRKÜLERLE HALAY ÇEKİLDİ

 

İlk olarak sahneye Zuhal Can çıktı ve türkülerini seslendirdi. Hareketli parçalar adayanamayan seyircilere ayağa kalkarak halay çektiler. Orkestradaki saz daha çok büyükleri etkileyerek izleyenleri eskilere götürdü. 

 

 

"HAYDE GELUN HORONA"

 

Zuhal Can’ın performansından sonra sahneyi Karadeniz’in incisi Karmate Grubu aldı. Karadeniz müziğinin ünlü yorumcusu olan Resul Dindar; tulum, kemençe, akordeon başta olmak üzere pek çok enstrümanla şarkılarını seslendirdi. Orkestrasıyla da olan esprili diyalogları ve samimiyeti Gebzelileri güldürdü. Kimi parçalarıyla gözleri doldurttu, kimi parçalarıylaysa seyirciyi koltuklarından mahrum bıraktı. Konserin ilerleyen dakikalarında birbirini tanıyan tanımayan herkes buldukları boş alanlarda halkalar oluşturup, horon oynayarak sanatçıya eşlik ettiler. 

 

 

“GEBZE'DEN BİR İSTEĞÜM VAR !”

 

Konser sonrasında  sadece Gebze Marmara Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Resul Dindar; ‘’ Gebze’ye 4, Osman Hamdibey Kültür Merkezi’ne 2. gelişim.  Fakat hala Gebze'yi gösteren ne bir levha, ne bir tabela var. Medeniyet için bir ilçenin kültür merkezi önemsenmeli. Bunun yanı sıra bir de Mustafa Paşa Camii’nin yanındaki yapım aşamasında olan yer görüntü gerçekten çok kötü. Belki Gebzeliler alışmış olabilir fakat ilçeye yeni gelen bir insan için hiç hoş bir görüntü değil. Bir iki şikayetim olduğu gibi  Gebzelilere karşı  minnettarım. ’’diye konuştu. 

 

 

 

Haber-Fotoğraf: Şeyda UZUN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —