Tarih: 02.12.2016 14:22

Gebze’de yılın son meclisi

Facebook Twitter Linked-in

15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda bulunan meclis salonunda gerçekleşen Gebze Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis toplantısında 20 gündem maddesi görüşülerek meclis üyeleri tarafından oylandı. Gündem maddeleri arasında yer alan konularda Tatlıkuyu mahalle pazarının yeni yapılan kapalı pazara taşınması oy birliğiyle kabul edilirken, Marmara Uzmanlar Şirketi'nde hissesi olan Dilovası Belediyesi ise tüm hak ve hisselerini Gebze Belediyesi'ne devretti. Gebze Belediyesi ile Silvan Belediyesi arasında kardeş belediye kurulması yönünde ki teklifi de oy birliğiyle kabul edildi

ŞEHİDİMİZİN İSMİ PARKA VERİLDİ

Gündem maddelerinin tek tek görüşülerek karar bağlandığı Aralık ayı meclis toplantısında AK Parti grubunun önergesi ile gündeme dahil edilen Tatlıkuyu Mahallesi’nde bulunan Orkide Parkın isminin Şehit Ali Polat Özbek Parkı olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

KARDEŞ BELEDİYE SİLVAN

Önerge ile gündeme dahil edilen Diyarbakır’ın Silvan ilçesinin kardeş belediye kabul edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Kayyum atanan Silvan Belediyesine danışman olarak görevlendirilen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Silvan’a yaptığı ziyaretle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, gündem dışı soruları cevaplandırdı.

BİZİM İÇİN ŞEREFTİR

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İç İşleri Bakanlığı tarafından Silvan Belediyesi’ne danışman olarak görevlendirildiğinden duyduğu onuru dile getirdi. Köşker, "İç İşleri Bakanlığı tarafından Silvan Belediyesinde görevlendirilmekten gurur duydum. Bu kutsal görevi bizlere layık gördükleri için de ayrıca gururluyuz. Memleketimizin her yerinde görev yapmaya hazırız. Bu görev bizim için bir şereftir. Misakı Milli sınırları dahilinde her yer bizim memleketimiz. Artık Silvan Gebze’nin kardeş belediyesi ve bizlerde bu belediyemiz için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

CHP’Lİ DAVUTOĞLU: ARAZİLERİMİZE YATIRIM YAPIYORLAR

Gündem dışı bölümde söz alan CHP Grup Sözcüsü Serkan Davutoğlu Gebze'nin arazilerine yatırım yapılmasına tepki göstererek, "Darıca'nın Mesire alanı için yer aldığı, Mermerciler'in Fuar alanı yapmaya çalıştığı bir kent haline geldik. Bizim yatırımlık araziye ihtiyacımız yok heralde. Fuar alanı en çok Gebze'yi ilgilendirdiği halde neden Meclise gelmiyor bu konular?" dedi. Davutoğlu'na cevap veren Adnan Köşker ise, "Sadece Mermerciler Fuarı olmasını biz de arzu etmiyoruz, genel bir fuar olsun. Büyükşehir ve Gebze'nin de içinde olmasını arzu ederiz. Havaalanına yakın, ayrıca Darıca-Gebze Metrosu da yapılacak. OSB'lere gidecek Metro'nun oralara kadar varmasını istiyoruz. 12 ay fuar yapılabilecek bir ortam olması Gebze'yi uçurur. 1/1000'lik planları biz yapacağımız için bunun mücadelesini veriyoruz. Darıca Mesire alanı ise Orman Bakanlığı'ndan alınan arazi. Biz daha önce bize verilmesini istedik ama Darıca'ya da söz verilmiş Bakanımız tarafından. Bu nedenle verildi ama çok önemli değil. Bizde Köylerde mesire alanları yapacağız, yaz sonuna kadar bitireceğiz" diye konuştu.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —