Tarih: 29.03.2013 16:19

Gebze’de coşkulu ağaç dikme bayramı

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra törene Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, başkan yardımcısı Orhan Sipahioğlu, başkan danışmanı Şakir Bitmez, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

 

Ağaç hayat demektir 

 

Bin adet çam fidanının dikildiği törende kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Ağaç hayat demektir, oksijen demektir. Bu bilinçle Gebze’mizin dört bir yanında ağaçlandırma çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Sanayi kenti olarak anılan kentimizde, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürütülen koordineli çalışmalar neticesinde yeşil alan oranı her geçen gün bir kat daha artıyor. Daha yeşil bir Gebze için ağaçlandırma çalışmalarına hız vererek devam edeceğiz” dedi. Başkan Köşker’in ardından söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, “Hepimizin bir dikili ağacı olsun. 

 

1 Milyon ağaç dikildi 

 

Çevre kirliliğinin azaldığı daha yaşanabilir bir Kocaeli için çalışınca oluyor dedik ve ağaçlandırma çalışmalarına hız verdik. Kocaeli’de evsel ve sanayi atıkları denize akıyor, kirletiyordu. Bunun önüne geçmek üzere irili ufaklı tam 19 arıtma tesisini hizmete soktuk. Bir zamanlar yanından geçilemeyen Körfez’de artık denize giriyoruz. Boş bulduğumuz her yeri ağaçlandırıyoruz. Bugüne kadar tam 1 milyon ağaç diktik. Dikmeye de devam edeceğiz” şeklinde konutlu. Konuşmaların ardından ilköğretim öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunları gösterilerini protokol ve vatandaşlar ilgiyle izledi. Halkoyunlarının ardından Başkan Karaosmanoğlu ve Başkan Köşker temsili olarak fidan diktiler. Program hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —