Tarih: 10.12.2020 19:09

Gebze’de beton yapılaşma yaz mevsimlerini ölümcül sıcaklara çevirecektir

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Sendikalar Birliği Bileşeni'nden yapılan açıklama şöyle:

Gebze Sendikalar Birliği bileşeni sendikaların ortak özelliği üyeleri için her ne yapıyorsa üyelerine danışarak hayata geçirmesi…

Örneğin toplu sözleşme görüşmeleri süreçlerinde sendikaların yönetimleri tarafından her ne talep ediyorsa, önce üyesine sormasıdır.

GSB bileşeni sendikaların üyeleri kendilerine rağmen imzalanan her sözleşme ve pratiği ret eder.
Gebze Sendikalar Birliği bileşeni sendikaların üyelerinin çok büyük kısmı Gebze ve Gebze Bölgesi ilçelerinde ikamet etmekte..

Kocaeli’nin diğer ilçeleri ile İstanbul’un ilçelerinde ikamet eden üyeleri ise günlerinin önemli kısmını üreterek..
Ve tüm üyeleri aynı zamanda doğayı, çevreyi, suyu, havayı tüketerek geçirmektedir.

GSB tüm üyeleri ile birlikte emeğin temsilcisi olmakla birlikte doğanın, çevrenin, sporun, kültür sanatın.. Gebze’de yaşamın tüm alanlarının bir paydaşıdır.

Bu düzlemden esasla Gebze’de askeri alan üzerinde tasarlanan veya tasarlanacak her proje tüm üyeleriyle birlikte GSB’yi de bağlar ve yakından ilgilendirir.

Bu bağlamda Ankara’da ilgili Bakanlık tarafından hazırlanıp TOKİ marifetiyle KBB Meclisi’nde, üstelik Gebze Belediye Meclisi’ne dahi getirilmesine gerek görmeden onayı aranan proje..

Dünyanın en iyi projesi olacak olsa dahi halka rağmen hayata geçirilmek istendiği için öncelikle biçim itibariyle ret ettiğimiz bir projedir.

Projenin açığa çıkmasının ardından tamamen ilme, bilme, fenne dayalı kişiler ve TMMOB Bileşenleri dahil olmak üzere kurumlar tarafından yapılan değerlendirmeleri güvenilir kaynak ve bilgi olarak kabul ediyoruz.

Bu zeminden esasla..

Yoğun yapılaşma ve betonlaşmanın sebep olduğu küresel ısınmadan dolayı yıllardır topraklarının kar görmediği Gebze’de yine beton yoğun bir yapılaşma riski daha da arttıracak, yaz mevsimlerini dayanılmaz ötesinde ölümcül sıcaklara çevirecektir. 2003 yılında Fransa başta olmak üzere Avrupa’da yaşanan küresel ısınma sebepli yüzlerce ölüm vakası ibret olacak şekilde, unutulmamalıdır.

Deprem bölgesinde olan Gebze’de gerek kamu binalarının gerekse okul binalarının boş yer olmadığı gerekçesiyle beşer katlı inşaa edildiğini söyleyen yönetim anlayışı, derya deniz arazide yine beş katlı ve beton yoğun yapılaşmayı neden dayatmaktadır. Anlamakta zorlanmaktayız.

17 Ağustos 1999 deprem felaketinin her yıldönümünde olduğu gibi ayrıca henüz iki sene önceki yerel seçim propaganda sürecinde TMMOB Gebze Bileşenleri tarafından ısrarla gündemde tutulmakta ve tutulmaktadır ki Gebze’nin öncelikli ihtiyaçlarından biri deprem/afet sonrası her türlü donanıma sahip toplanma alanlarıdır. Gebze’yi Ankara’dan yönetmeye çalışan dayatmacı yönetim ve idare bu gerçeği ve ihtiyacı dahi göremeyecek kadar körelmiştir.

Meclisin tüm üyelerini ret oyu kullanmaya davet ederiz

Halkın oylarıyla seçilen her partiden belediye meclis üyelerinin oluşturduğu belediye meclisleri, Hükümet’in veya Kabine’nin noteri değildir. Olmamalıdır. Ret etmelidir. Aslolan onları belediye başkan adaylığına atan partilerinin erk makamları değil onları belediye başkanlığı ve meclis üyeliğine seçen halkın iradesidir. Halkın beklentisi ve isteğidir.
Gebze Belediye Meclisi’nde dahi görüşülmeden 1/1000 ölçekli planının da KBB Meclisi’nde onaya sunulacağını önerdiğimiz projenin oylaması esnasında parti farkı gözetmeksizin meclisin tüm üyelerini ret oyu kullanmaya davet ederiz.

Bugüne kadar her 1 Mayıs yürüyüşlerinde,  8 Mart etkinliklerinde, grev ve direnişlerde yanımızda görmek istediğimiz Gebze Halkı’nın ekseriyetinin haklı tepkisine hak vermekle kalmıyor..
Gebze’de emeğin temsilcisi ama hayatın bir parçası GSB bileşenleri olarak..
Projeye karşı düzenlenecek her tür eylem, aktivite ve pratiğin destekçesi olmayı taahhüt ederek
Rant projesini ret ediyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —