• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Gebze Eskihisar’da nefes alıyor

Eskihisar Sahili’nde dip temizliği yapıldı;

7.02.2026 22:13:00 0
Gebze Eskihisar’da nefes alıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Körfezi’nde gerçekleştirdiği çok yönlü temizlik çalışmaları Gebze’ye uzandı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalara profesyonel dalgıçlar, Gebze’nin denize açılan kapısı Eskihisar sahilinde dip temizliği çalışması gerçekleştirdi.

 

DİPTEN TEMİZLİKLE EKOSİSTEM KORUNUYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi’ni eski günlerindeki temiz ve sağlıklı haline kavuşturma çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda başta “İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizliği Projesi” olmak üzere çevre dostu birçok proje hayata geçiriliyor. Körfez’in doğal yaşam dengesinin korunması ve su kalitesinin artırılması açısından büyük önem taşıyan temizlik çalışmaları ile Gebze Eskihisar Sahili’nde dip temizliği yapıldı.

 

ATIKLAR ESKİHİSAR SAHİLİ’NDE KARAYA ÇIKARILDI
Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmada profesyonel dalgıçlar, Gebze Eskihisar Sahili’nde gerçekleştirdikleri dalış ile atıkları temizledi. Uzun yıllardır denizin dibinde biriken atıklar, dalgıçların özverili çalışmalarıyla su altından çıkarılarak karaya alındı. Bu sayede hem deniz ekosisteminin korunması sağlandı hem de sahilin ziyaretçilere daha güvenli ve temiz bir ortam sunması mümkün hale geldi.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN İZMİT KÖRFEZİ’NDE ÇOK YÖNLÜ TEMİZLİK
İzmit Körfezi’ni temiz ve sağlıklı bir yapıya kavuşturmak için kapsamlı çalışmalarına devam eden Büyükşehir, Körfez’in dip tabanında biriken çamur ve atıkları temizleyerek su altı ekosistemini koruyor. Mevcut balık tür ve çeşitliliğinin zenginleştirilmesi için balıklandırma projesi devam ederken, doğal habitatların yetersiz olduğu bölgelerde ise türlerin çeşitliliği ve balık popülasyonunun çoğalmasını sağlamak için deniz altındaki yaşam yapay resiflerle canlandırılıyor. Ayrıca İzmit Körfezi’nde meydana gelebilecek fiziksel, biyolojik ve kimyasal değişimlerin önceden gözlenebilmesi için su kalitesi izleniyor.

 

İZMİT KÖRFEZİ DENİZEL İZLEME VE EKOSİSTEM ÇALIŞMALARI
TÜBİTAK-MAM iş birliğiyle 2007 yılından bu yana Körfez’in deniz suyu kalitesi ve denize mansaplanan 12 dere kesintisiz izleniyor. Elde edilen veriler doğrultusunda çevresel kontrol ve iyileştirme önerileri geliştiriliyor. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi ile Dip Çamuru Temizliği sonrası alanlarda su kalitesi ve denizel biyoçeşitlilik izlemeleri sürdürülüyor. ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü ile ekosistem odaklı planlama ve modelleme çalışmaları yürütülürken, Gebze Teknik Üniversitesi ile derelerin dijital ikizleri oluşturularak, akış ve kirlilik senaryoları analiz ediliyor. Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle ise resif alanlarında habitat, tür yapısı ve restorasyon potansiyeli izleniyor.

Kocaeli’de ulaşım artık 24 saat

Gebze Eskihisar’da nefes alıyor

Ayaztepe Camii’nde şadırvan yenilendi

Araç Mahrumiyet Bedeli Kimlerden Talep Edilir?

Kapsamlı Estetik Çözümler: Umut Zereyak'ın Kas Estetiği ve Selülit Tedavisi

UçakPark 3 ayda 100 bin ziyaretçiyi ağırladı

Kartepe’de Yeşil Alanlara Düzenli Bakım

Araç Değer Kaybı Nedir, Nasıl Alınır?

Büyükşehir, yarıyıl tatilinde 689 okulu ilaçladı

Triko Etek Nasıl Kombinlenir?

Evcil Hayvan Sahiplenmenin Yolu

Büyükşehir Encümeni’nden Ramazan ayına özel karar; İşyerleri imsak vaktine kadar açık olacak

GTÜ, SENSOR HUB ile Dijital Dönüşümde Stratejik Rol Üstleniyor

Büyükşehir’den temiz çevre için yoğun mesai

Büyükşehir, genç sporcuları bu merkezlerde yetiştirecek;

CHP Keban İlçe Başkanı Umut Polat’tan 6 Şubat Depremlerinin Yıldönümünde Açıklama

Kocaeli SYDV Üyesi Darıca Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Sıddık Topal ve Kandıra Lokmanlı Mahalle Muhtarı İrfan Özer’e, Vali İlhami Aktaş;tan Teşekkür Belgesi

26 Ocak Dünya Gümrük Günü Münasebetiyle Vali İlhami Aktaş’a Anlamlı Ziyaret

Kimsesizlere ev sıcaklığında hizmet

Kent Meydanı’nda çalışmalar tam gaz devam

Vali Aktaş, Türk Kızılay Gebze Şubesini Ziyaret Etti

Gebze’de Şubat Meclisi Yapıldı

Büyükşehir’den Hataylı afetzedelere vefa ziyareti

Asrın felaketinde Kocaeli Büyükşehir canla başla çalıştı; Kocaeli’den Hatay’a uzanan dayanışma hikâyesi

Vali İlhami Aktaş, İyilik Kanımızda Var; Kan Bağışı Kampanyası Tanıtım Programına Katıldı

Ziraat Bankası ve Türk Ticaret Bankası Yöneticilerinden, Vali İlhami Aktaş'a Ziyaret

Kocaelililerin ikinci evi; Balyanoz Eğitim Tesisleri

Başkan Büyükgöz Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi Ağırladı

"Görüşmeler tamamlandı: Biri CHP’li 2 belediye başkanı AK Parti’ye katılacak"

İtfaiye Depo Binası’nda ilerleme yüzde 70

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.