Tarih: 24.12.2011 10:54

Gebze Ziraat'ten Fransa'ya sert tepki!

Facebook Twitter Linked-in

Fransa parlamentosundan çıkan yasa tasarısı ile ilgili basın açıklaması yapan Gebze Ziraat Odası Başkanı Ersan Çınar, “Hiçbir tarihi gerçeği yansıtmayan bu karar, tamamen politik gerekçelere dayanmaktadır. Geçmişte Osmanlı devleti, bugün de Türkiye, jeopolitik ve jeostratejik konumundan dolayı çeşitli entrikaların çevrildiği bir alan olmuştur. Osmanlı devletini parçalayarak tarih sahnesinden silmek isteyen sömürgeci devletler, bu entrikalarında yüzlerce yıldır Türklerle dostça yaşayan Ermenileri kullanmışlardır.”dedi.

 

 

"SİYASETÇİLER ÇIKAR HALİNE GETİRDİ"

 

Açıklamasında şu ifadelere yer veren Çınar, “Tarihte olduğu gibi günümüzde de, Ermeni toplumu üzerinden siyasi ve ekonomik çıkar sağlamaya çalışan ülkeler bulunmaktadır. Bazı ülkelerde Türkleri ve Türkiye’yi sözde soykırımla suçlayan anıtlar dikilmekte, bazı ülkelerde de soykırım iddiasını tanımaya yönelik kararları parlamento gündemlerine getirilmekte ve hatta parlamentolarında kabul edilmektedir. Gerçekte tarihçilere bırakılması gereken bu konular, siyasetçilerin elinde çıkar aracı haline dönüştürülmektedir.”dedi.

 

 

"EYLEM VE YAPTIRIMLARA KATKI SUNACAĞIZ"

 

Açıklamasına şu sözlerle son veren Ziraat Odası Başkanı Çınar, “ Ermenistan ile bir takım siyasi ve ekonomik çıkarlar için Ermenileri kullanan Fransa Devleti, yer değiştirme uygulamasını ve 24 Nisan’daki tutuklamaları bir “soykırım” gibi göstermek ve dünya kamuoyunu bu konuda ikna etmek için yoğun bir propaganda faaliyetine girişmişlerdir. Bizler Gebze Ziraat Odası Meclisi ve Türk çiftçisi olarak bu kararı kınıyor ve bu karara karşı alınacak her türlü eylem ve yaptırıma tüm gücümüzle katkı sağlamaya çalışacağımızı ve sorumluluk alacağımızı bildiriyoruz.”dedi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —