Tarih: 03.03.2020 19:39

Gebze Yurdu Sahaya İndi ! Tim İş Başında

Facebook Twitter Linked-in

Yurt öğrencileri tarafından geçtiğimiz yıllarda faaliyete geçirdikleri İyilik ve Yardım Timi ile birlikte, ilçemiz merkez ve köy okullarında bu güne kadar bir çok etkinlik gerçekleştirdiler.

Atkı Bahane, Tanıtım Şahane

Edindikleri beş yüz adet örme atkıyı ilk okul öğrencilerine dağıtan Gebze Yurdu İyilik ve Yardım Timi gönüllüleri, özellikle öğrenim gördükleri Gebze Teknik Üniversitesi ve Fakülteleri hakkında bilgi vererek, okul sürecinde akıllarında kalması dileğiyle tavsiyelerde bulundular. Faydalı insan olma yolunda eğitimin önemine işaret eden üniversiteli öğrenciler, kardeşlerinin özellikle aile ve öğretmenlerinin sözlerini dinlemeleri, kitap okuma alışkanlığını edinmeleri ve yabancı dile önem vermeleri gerektiğini vurguladılar.

Kotan : Köprü kurmaya devam edeceğiz.

İlk okul öğrencilerine üniversite hayatı hakkında bilgi vermek, onların geleceğe hazırlamak için faaliyetlerine devam edeceklerini söyleyen Gebze Yurt Müdürü :” Bu gün ilk okul sıralarında olan sizler bir 15 yıl sonra bu ağabey ve ablalarınızın yerinde olacaklar. Şimdiden mesleklerini seçmelerinde kapı aralamak, yurdumuz öğrencileri aralarında köprü kurmak için tertiplenen bu faaliyetlere devam edeceğiz. Özellikle yabancı uyruklu öğrencilerimizin de katılımı, ilk okul öğrencilerimiz için belki de hayatlarında ilk deneyimlerden birini oluşturmaktadır. Milletler arası köprü de ancak bu iki farklı kuşağın tanışıp kaynaşması ile mümkün olmaktadır.” dedi.

İdris Karahan : Davete İcabet Edeceğiz.

Yurt Müdürü Resul Kotan ve Gebze Yurdu öğrencilerinin, ilk okul öğrencilerini yurt ve üniversite ortamında ağırlamak istekleri okul müdürü İdris Karahan tarafından olumlu karşılandı. Karahan : “ Öncelikle bu güzel etkinlik için Yurt Müdürümüz Resul Kotan bey ve kıymetli öğrencilerine öğrencilerim ve meslektaşlarım adına teşekkür ederim. Ağabey ve ablalarının tavsiyeleri ile kitap okumaya daha çok önem verecek, çevreye olan duyarlılıklarını artıracak ve bu yönde büyüklerine söz veren öğrencilerimizi, bizde bir organizasyon ile Üniversite ve yurt ortamında büyükleri ile buluşturacağız. “ dedi.

1028 Gebze Teknik Üniversitesi öğrencisinin beslenme ve barınma imkanı bulduğu Gebze Yurdu, geçtiğimiz dönemde de İyilik ve Yardım Timi ile iki ilk okula kitap ve kırtasiye yardımında bulunmuş, ünlü bir marka ürünleri ile 1000 ilköğretim ve üniversiteli öğrenciye giyim yardımında bulunmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —