Tarih: 21.03.2013 18:03

Gebze Nevruz’u kutladı!

Facebook Twitter Linked-in

Kutlama programında bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Nevruz Bayramı’nın Türkmilletinin milli bayramlarının başında geldiğini söyledi.

 

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’ndeki kutlama programına Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Kisbet, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Doğangüzel, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Demir, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hakkı Özgür, siyasi partilerin ilçe başkanları ve protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kutlama programında ilk olarak Gebze İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hakkı Özgür bir konuşma yaptı.

 

Bu ateş binlerce yıldır yanıyor Nevruz Bayramı’nın Türk dünyasının her yerinde kutlanan bahar bayramı olduğunun ifade eden Hakkı Özgür, “Tabiat ile iç içe, kucak kucağa yaşayan, toprağı ana olarak vasıflandıran Türk’ün düşünce sisteminde baharın gelmesi elbette önemli bir yere sahiptir. Nevruz Türk insanını birbirine kenetleyen, bağlayan, Ergenekon’dan demir dağları eritilerek dirilen atalarının ruhlarıyla yanan bir ateştir. Bu ateş hiç sönmeden binlerce yıl yandı ve gelecekte de kıvılcımlarından binlerce gönlü tutuşturarak Ortak Kültür Ocağı’nda binlerce ruhu ısıtacaktır. Avrasya’nın, Türk âleminin Nevruz Bayramı’nı kutlarım” dedi. Aynı ağacın dallarıyız Gebze Kaymakamı Salih Karabulut ise yaptığı konuşmada, Nevruz’un Türk Milleti’nin milli bayramlarından olan Nevruz’u kutlamanın sevinci içerisinde olduklarını söyledi. Kaymakam Karabulut, “ Nevruz üç amaçla kutlanır. Birincisi tarihi olayın yıldönümü, ikincisi yılbaşı amaçlı ve üçüncüsü bahar bayramın olarak kutlanır. Bayram demek eğlenmek demektir. İdeolojik eylemlere girmemek gerekir.

 

Yanlış yönlendirmelere gelmemeliyiz. Yakılacak Nevruz ateşi dostluğun, barışın sembolü olmalıdır. Bu ülkede bin yıldır birlikte yaşıyoruz. Et ve tırnak olmuşuzdur. Bizi bölmek

isteyenler var. Nifak tohumları sokmak isteyenler var. Ancak unutmamalıyız ki bizler aynı ağacın dallarıyız. Herkesi dışladığımızda geriye kimse kalmıyor. Bizi kine nefret yönlendiren her türlü eylem ve söylemlerden kaçınmamız lazım. Nevruz Bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

Tiyatro ve oratoryo gösterisi

Protokol konuşmalarının ardından Dumlupınar Ortaokulu öğrencilerinin oynadığı Nevruz’un Doğuşu adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Tiyatro oyununun sonra Yaşayan Nevruz Gelenekleri adlı oratoryo gösterisi yapıldı. Arından okunan şiirler ve halk oyunları ekibinin gösterisinden sonra günün anlam ve önemi ilişkin okullar arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —