Tarih: 07.01.2012 11:26

Gebze narkotiği öğrendi!

Facebook Twitter Linked-in

Dün akşam Samsunlular derneğinde düzenlenen toplantıda vatandaşlar uyuşturucu tacirlerine karşı bilgilendirdi. Gebze Narkotik Şube Müdürü Zafer Ercan toplantıda yaptığı konuşmada, “ Meslek hayatımda 16. yılımın içerisindeyim. Bundan önce 12 yıl İstanbul Narkotik şube müdürlüğünde hizmet verdim. Daha sonra 3 yıl Bingöl Organize ve Kaçakçılık şube müdürlüğü yaptım. Asıl uzmanlık alanım narkotik maddeler ile mücadele.”dedi.

 

 

"HER OLAYDA ÜZÜLÜYORUZ"

 

 

Konuşmasında şu sözlere yer veren Ercan, “Bilginin insan üzerine yüklediği bir duygu var. Uyuşturucu maddelerle cehaletin mutluluğunu kaybettim. Mesai arkadaşlarımızla beraber birçok olaya müdahale ettik ve bu olayların içerisinde her zaman kendi çocuklarımız olarak görürsek onları ve vicdanı kararan polisin kötü polis olacağını düşünüyorum. Her olay bizi ayrı üzüyor. Şahsen manevi anlamda kendimi kaybetmemeye çalışıyorum. Çünkü vicdanımız karardığında bu işi sıradanlaştırırız.”

 

 

"BUNDAN SONRA VATANDAŞI BİLGİLENDİRECEĞİZ"

 

 

Bundan sonra Gebze’de olduğunu söyleyen Narkotik Şube Sorumlusu Ercan, “Ben bundan sonra buradayım ve Gebze'de kendimi sorumlu olarak hissediyorum. Dolayısıyla burada olmam başkanımızın beni buraya davet etmesi bir sivil toplum örgütü içerisinde de bu işin olması çok anlamlı çünkü ben bilgilerim bana faydalı tek başıma ben kendimi korurum ama bilgilerimi anlatırsam bilgilerimi paylaşırsam insanlarımız bilgilenmiş olur. Karşımızda uyuşturucu tacirlerine karşı önlem alan bizler gibi insanlarımız var ve onlara göz açtırmayacak kadar bilgiliyiz bu konuda.”dedi.

 

 

"FARKLI OPERASYON TARZLARI VAR"

 

 

Zaman zaman farklı operasyon tarzlarının olduğu söyleyen Ercan Samsunlularla anılarını anlattı. Ercan;  “Zaman zaman çok farklı operasyon tarzlarımız var. Bir gün şehirlerarası otobüsünü durdurduk. Bagajları detektör köpeklerle ararız. Yolcu otobüsü içerisine memur arkadaşlarımız girip insanların yüzüne bakarak ve kendi mesleki hislerini kullanarak risk analizi yaparak bu otobüste bir şey olup olmadığını anlamaya çalışıyor. Polis memuru otobüs içerisinde yürürken bir vatandaşı tedirgin olarak görüyor ve yanına yaklaşıp vatandaşa rahatsızlığınız mı var diye sordu ve karşısındaki insan bir şeyim yok diyerek konuyu geçiştirmeye çalıştı. O sırada polis memuru vatandaşın sol kolunun platez kol olduğunu farkına varıyor. Mesleki tecrübelerine ve hislerine dayanarak kollarının içerisinde bir şey olup olmadığını soruyor. Vatandaş hiç uzatmadan platin kolunun içerisinde uyuşturucu madde olduğunu söylüyor. Vatandaşı otobüsten indirilirken bacağınızda platin olduğu anlaşılıyor ve bacağından da uyuşturucu madde çıkıyor.”dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —