Tarih: 12.12.2011 17:04

Gebze köylerine MOBESE geliyor

Facebook Twitter Linked-in

Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu(MOBESE) sistemi Kocaeli genelinde ilk kez Gebze’de hayata geçmiş, sistem bir çok asayiş olaylarının çözülmesinde ve suç olaylarının önlenmesinde önemli bir görev üstlenmişti. Gebze Emniyeti için vazgeçilmez bir unsur olan MOBESE sistemi artık Gebze köylerine de kurulacak. MOBESE projesine önem veren ve Kocaeli’de göreve başlar başlamaz yeni MOBESE projeleri için start veren Kocaeli valisi Ercan Topaca, Gebze’nin 19 köyüne MOBESE kurulması için talimat verdi. 

 

 

KENT MOBESE İLE İZLENİYOR 

 

Vali Topaca, yeni MOBESE yatırımlarını usta gazeteci Galip Ataman’a anlattı. İzmit 169, Derince ve Körfez 50, Gebze 59 olmak üzere toplam 278 kamerayla  bölge 24 saat izlenirken Vali Topaca MOBESE’yi Kocaeli’nin tamamında yaygınlaştırmak istiyor. MOBESE kamerası bulunmayan Gölcük, Karamürsel, Kandıra, Kartepe, Başiskele’de çalışmalar başladı, Darıca, Dilovası ve Çayırova’da sırada. 

 

 

 

KÖYLERE DE MOBESE KAMERASI

 

Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, MOBESE’nin suçları aydınlatma, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamanın yanında caydırıcılığına en az Vali Ercan Topaca kadar inanmış. Uzun süredir üzerinde çalıştığı “Köylere Mobese Projesi”ni geçen hafta Vali Topaca’ya sunan ve onayını alan Kaymakam Karabulut, önümüzdeki günlerde start verecek. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —