Tarih: 01.03.2012 11:28

Gebze Bölge SİAD’lar Birliği'nden önemli kararlar!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze bölge SİAD’lar birliği kurulduğundan bu yana, başkanlarıyla genel sekreterleriyle hızlı bir çalışma içerisinde  yollarına durdurak bilmeden devam ediyorlar.Birincisini TÜKSİAD’ın ev sahipliğinde yapıldığı toplantının, ikincisi TÜKSİAD genel sekreteri Av. Harun Kaya öncülüğünde Alaturka Restaurant’ta gerçekleştirildi.

 

 

YOĞUN KATILIM GÖSTERİLDİ

 

Toplantıya katılan SİAD genel sekreterleri arasında, TÜKSİAD Genel Sekreteri Av. Harun Kaya, DAGİAD genel sekreteri Ali Çukur, KAISİAD genel sekreteri Yakup Kaya, ASİAD genel sekreteri Ahmet Yılda, DASİAD genel sekreteri Durmuş Kapadan, TÜMSİAD genel sekreteri Ahmet Özbilek, ÇAYGİAD genel sekreteri Yakup Doğanoğlu, GENÇSİAD genel sekreteri Gökhan Kanca ve GESİDER temsilcisi ve Erdoğanlar giyim sahibi Hasan Erdoğan katılımcılar arasındaydı.

 

 

BİRÇOK SORUN ELE ALINACAK

 

 

 Önümüzdeki Cumartesi yapılacak olan, Gebze Siad’lar birliği genel toplantısı öncesi, sekreterlik düzeyinde toplanarak, oluşturulacak kitapçığın son haline getirme maksadıyla toplandıklarını dile getiren Av. Harun Kaya “ Öncelikle herkesin eksiksiz burada olması çok güzel. 10 tane SİAD genel sekreteri olarak buradayız.Bu işin ciddiyetinin en büyük göstergesi budur.Burada genel toplantı öncesi, son haliyle maddeleri düzenleyip, kitapçığa uygun hale getirip genel toplantıda konuşacağız” dedi.Üzerinde durulan konular arasında; Anibal kavşağının düzenlenmesi, E-5’in yer altına inmesi, Mobese kamera sistemi, trafik ışıklarının düzenlenmesi, Gebze ve yakın ilçelerdeki elektrik kesintileri konuşulan konular arasındaydı.Gebze’nin sanayi başkenti olduğunu söyleyen Av. Harun Kaya  “ 21.yy. da sanayi başkenti olan Gebze’nin ve civar ilçelerinin böyle elektrik kesintisine uğraması gerçekten büyük bir sorun. SEDAŞ bu konuda bir şeyler yapmalı” dedi. 

 

 

TOKİ ALANINDAKİ DOĞA KORUNMALI

 

 

DASİAD genel sekreteri Durmuş Kapadan ve DAGİAD genel sekreteri Ali Çukur’un verdiği yeni maddelerinde okunduğu toplantıda, TÜMSİAD genel sekreteri Ahmet Özbilek “ Gebze’de trafik ışıkları da ayrı bir sorun.Gereksiz ışıklar trafiği daha da sorunlu hale getiriyor.Ayrıca SİADLAR birliği olarak, sektör kurullarıyla ilgile de bir çalışma yapılmalı.Yurtdışı ile ilgili çalışmalar yapılmalı.Ülke ekonomisi açısından bu çok önemli” dedi.DASİAD genel sekreteri Durmuş Kapadan “ Darıca’daki askeri bölgenin yakında kaldırılacağını biliyoruz.Fakat oraya TOKİ gelecek deniliyor.Oradaki doğayı koruma adına, bu sorunu da dikkate almamız lazım”dedi.DAGİAD genel sekreteri Ali Çukur’un da yeni maddeler sunduğu toplantıda “ Bu sefer halka sorup, hazırladık bu maddeleri”dedi.Biz bu maddelerin hepsinin üzerinde duracağız diyen Av. Harun Kaya “ 100’e yakın madde var.Bunlar sıralanıp, öncelik sırasına göre düzenlenecek.Çözümler, alternatifler sunacağız.Bizim bu çalışmalarımızı halka duyurabilmek adına basın ayağının sağlam olması gerekir” dedi.

 

 

RAPOR TOPLATIDA SUNULACAK

 

 

Cumartesi yapılacak olan genel toplantıda, Gebze Bölge Siad’lar birliğinde bulunan tüm SİAD’ların raporlarını sunacağının da konuşulduğu toplantıda  GESİDER temsilcisi Hasan Erdoğan “ Buradaki sorunlardan biriside; Bu civardaki fabrikaların, sanayinin ihtiyaçlarını, alışverişlerini Gebze’den yapmamaları.Nail Çiler Gebze Ticaret Odası başkanı şeçildiğinde bu konu üzerinde çok duruyordu.Bizlerinde bu konuyu ele almamız lazım”dedi.Bölgenin sorunları kadar, sanayicinin sorunları üzerine de duracağız diyen Av. Harun Kaya “ Herkese çok teşekkür ediyorum.Eksiksiz bir şekilde burada bulunduk” dedi.Basına verilen bir toplu fotoğrafın ardından toplantı sona erdi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —