Tarih: 27.07.2018 09:19

Gazze'ye yürüyerek dönecek

Facebook Twitter Linked-in

Gazze’de İsrail askerleri tarafından vurularak yaralanan 16 yaşındaki Meryem Ebu Matar’ın bacağı, Türk hekimlerinin başarılı tedavisiyle kurtarıldı. iHH Vakfı aracılığıyla İstanbul’a getirilen Meryem Ebu Matar’ı, Taksim Acıbadem Hastanesi’ndeki doktorlar tedavi etti. Mart ayından beri tedavisi süren Matar, 42 ameliyat geçirdi. İyileşme sürecindeki Meryem, Türkiye’yi çok sevdiğini ve geldikten sonra iyileşmeye başladığını söyledi.

MİNNETTARIM

İHH’nın tedavisinde yardımının büyük olduğunu anlatan Matar, ‘’Tabii ki annemin duaları da var. Filistinliler olarak Türkleri hep yardım ettikleri için kardeş millet olarak görüyoruz. Tarih boyunca hep el ele olup iyiliklerini unutmayacağız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türk milletini çok seviyoruz’’ dedi.

TEDAVİ 1 SENE SÜRECEK

Meryem’in tedavisi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Mehmet Veli Karaaltın ise, “Meryem, şu anda yürüteçle çok rahatlıkla yürüyebiliyor. Beklentimiz tamamen yürümesi. Meryem’e 42 ameliyat uyguladık. Meryem’in yaralanması çok şiddetli olduğu için elbette yüzde yüz geri dönmesini beklemiyoruz, ama, artık yürüyebiliyor. Ayağını kullanabilecek. Ufak tefek ameliyatlar geçirecek. Mart ayından itibaren tedavi görüyor. Tam tedavi süreci yaklaşık bir sene” diye konuştu.

Filistin'in cesur kızı Ayrım Duvarı'nda

İki İtalyan ressam, işgal altındaki Doğu Kudüs ile Batı Şeria arasındaki Ayrım Duvarı'na, İsrail hapishanesinde tutulan Hanzala Cesaret Ödülü sahibi "Filistinli cesur kız" Ahed et-Temimi'nin resmini çiziyor.

Ahed et-Tamimi

Kimliklerini açıklamayan ve basına konuşmayan iki ressam, İsrail'in yaklaşık 7 aydır askeri hapishanede tuttuğu Temimi'ye desteklerini Ayrım Duvarı'nın Beytüllahim tarafına portresini çizerek gösteriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —