Gazze'de ateşkesin ardından sükunet hakim

Gazze

İsrail ordusunu hava bombardımanına hedef olan abluka altındaki Gazze Şeridi'nde, sabah saatlerinde Filistinli gruplar ile İsrail arasında sağlanan ateşkesin ardından sakinlik hakim.

İsrail ordusunun hafta sonu yoğun hava bombardımanına hedef olan abluka altındaki Gazze Şeridi'nde, sabah saatlerinde Filistinli gruplar ile İsrail arasında sağlanan ateşkesin ardından sakinlik hakim.

Filistinli gruplar ile İsrail arasında yerel saatle 04.30'da yürürlüğe girdiği duyurulan ateşkesin ardından şu ana kadar herhangi bir saldırı kaydedilmedi.

İki gün süren saldırılar

İsrail, Gazze'nin farklı noktalarında Hamas ve İslami Cihad'a ait olduğunu ileri sürdüğü 350 hedefe hava saldırısı düzenledi.

Saldırılarda Gazze'de 2'si hamile 3 kadın ile 2 bebeğin de aralarında bulunduğu 25 Filistinli şehit oldu, 150 Filistinli yaralandı.

Bölge sakinleri, İsrail güçlerinin aralarında Anadolu Ajansı'nın da olduğu basın kuruluşları ile apartmanlar, evler, sivil yapılar, demir atölyeleri ve tarım arazilerine çok şiddetli saldırlar düzenlediğini bunun yanı sıra bazı askeri noktaları da vurduğunu anlattı.

İsrail saldırılarında 18 bina ve müstakil ev tamamen yıkıldı

Gazze'deki Filistin Hükümeti Basın Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail saldırılarında 18 bina ve müstakil evin tamamen yıkıldığı, hedef alınan 10 evin hasar gördüğü, 58 apartman dairesinin kullanılamaz hale geldiği, 310 apartman dairesinin hasar gördüğü ve yüzlerce evin ise hafif hasar aldığı kaydedildi.

Şati Mülteci Kampı'ndaki Mustafa Camisi ile Zeytun ve Şücaiyye mahallelerinde 6 demir atölyesi hedef alınırken, Gazze, Han Yunus ve Refah kentlerindeki balıkçı limanlarının da vurulduğu aktarıldı.

Okul ve üniversitelerde hasar oluştu

İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında bazı okullar ile çevresindeki araziler vurulan 2 üniversitede hasar oluştuğu öğrenildi.

Vurulan noktalar arasında 24 askeri eğitim yeri, 18 gözetleme kulesinin bulunduğu belirtildi.

AA ofisi ve 4 basın kuruluşunun olduğu bina yıkıldı

İsrail saldırılarında içinde Anadolu Ajansı ofisinin yanı sıra 4 basın kuruluşunun daha bulunduğu bina da yıkıldı.

Tel Aviv yönetimi ise Gazze'den İsrail'e yaklaşık 690 roket atıldığını, bunlardan en az 240'ının "Demir Kubbe" hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Gazze'den atılan roketler nedeniyle İsrail tarafında 4 kişinin hayatını kaybettiği, 130 kişinin yaralandığı belirtildi. Söz konusu yaralılar arasında yaşadıkları korku ve panik nedeniyle hastaneye başvuranların da bulunduğu ifade ediliyor.

(AA)



Uyuşturucu ticaretinden 11 yıl ceza yedi, ayakları olmayan hükümlü tekerlekli sandalyeyle cezaevine götürüldü

Sakarya’da 3 ayrı uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Tayvan’daki sis bombalı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti

Taşköprü Belediyesi, 2 milyon liralık hibe desteğiyle yaşlılara evde bakım desteği sağlayacak

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu

Şehzadeler’in yeni başkanı Hakan Şimşek oldu

Domuz avı sırasında komşusunu öldüren sanığa 3 yıl 4 hapis cezası

Çatıdan düşen genç hayatını kaybetti

Çorlu’da otomobille motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 1 yaralı

Başkan Er: "Malatya eskisinden güzel yaşanabilir ve güçlü bir şehir olacak"

Cezayirli Hasan Paşa Köşkü’nü gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar devam ediyor

Kızını boğarak öldürüp intihar süsü veren annenin ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi’nin 30 kuruluş yıldönümü etkinliği

Konya’da üç araçlı zincirleme kaza: 1 yaralı

Erzurum’da kaçak sigara operasyonu

Sakarya’da feci kaza: Otomobilin çarptığı bir kişi hayatını kaybetti

Uyuşturucu soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkartılan Şeyma Subaşı: "Ülkeme döneceğim"

HAK-İŞ Başkanı Arslan: "HAK-İŞ olarak ülkemize ait hangi sorun varsa orada olmak zorundayız"

Kastamonu Üniversitesi’nde "Sağlık Turizmi ve Kapsayıcı Sağlık Yaklaşımları" masaya yatırıldı

İnsansız hava aracını bomba sandı, 3 günlük korku ihbarla son buldu

BARÜ ile Yozgat Bozok Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Samsun’da 4 yılda 41 bin 913 kişi hayatını kaybetti

Valilikten evcil hayvan uyarısı

Aydın’da minarelerden yarım asır boyunca sesi yankılanan Hafız Güngör hayatını kaybetti

Yeni aldığı otomobilinden alevler yükseldi, yangını söndürdü

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi

Lykos’un Antik Yüzleri sergisi beğeni topladı

Çıldır İlkokulunda Yerli Malı ve Aile Haftası etkinliği

Alkoliklerin mesken tuttuğu baraka alev alev yandı

Cezaevinden izinli çıkıp karısını işkence yaparak öldüren kocaya müebbet hapis cezası

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.