Tarih: 19.04.2016 21:23

Gazprom: Türk Şirketleriyle Anlaştık..

Facebook Twitter Linked-in

Gazprom Export Genel Müdürü Yelena Burmistrova, Ria Novosti'ye açıklamalarda bulundu. Burmistrova, Türk şirketleriyle anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Burmistrova, Türk şirketleri ile tüm konularda anlaştıklarını söyledi.

BURMİSTROVA, HANGİ KONULARDA ANLAŞMA SAĞLANDIĞINA DAİR BİLGİ VERMEDİ

Hangi konularda anlaşma sağlandığına dair bilgi vermeyen Burmistrova, "Anlaşmalar sağlandı. Detayları ticaretle ilgili, anacak biz tüm konularda anlaştık. Şirketler şikayetlerini geri çekti, dava falan olmayacak. Kolay olmayan şartlar altında Türk partnerlerimizle doğru ticari anlaşmaya varabildik." dedi.

gazprom-turk-sirketleriyle-anlastik-8370738_2989_m.jpg

GAZPROM, BOTAŞ'IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU ŞİRKETLERE DOĞALGAZ SATIYOR

Daha önce Rus basınında yer alan haberlere göre  Gazprom ve Türk şirketleri doğalgaz fiyatının indirimi konusunda anlaşmaya vardığı yöndeydi.

Gazprom, başta BOTAŞ olmak üzere  Enerco Enerji,  Avrasya Gaz, Akfel Gaz,  Bosphorus Gaz,  Shell Turkey, Batı Hattı ve Kibar Enerji şirketlerine doğalgaz satıyor.

Nisan 2015'te  Gazprom ile BOTAŞ yüzde 10,25'lik indirim konusunda anlaşmıştı, ancak imza atılmadığı için ve özellikle uçak krizinden sonra bir gelişme olmamıştı.

Ayrıca iddialara göre  Gazprom, Mart 2016 tarihi itibarıyla Türk şirketlerinin aldığı doğalgazın fiyatını artırmak istemişti. Şirketlerin itiraz etmesi üzerine Şubat ayı sonunda  Gazprom'un sevkiyatı azalttığı belirtilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —