Tarih: 12.03.2013 12:55

Gaziantepli yöneticiler projeleri gezdi

Facebook Twitter Linked-in

Genel Sekreter Yardımcısı, Daire Başkanları ve Müdürlerden oluşan grup ilk olarak Kent Konut’un projelerini gezerek uygulamalar hakkında bilgi aldılar. Mevlevi Evi’ni de gezen grup daha sonra Sismoloji Merkezi’ne geçerek burada merkezin çalışmalarını incelediler. Grup simülasyon odasında deprem anını yaşadı.

 

Kocaeli’nin tecrübelerini gördük 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin tecrübelerinden faydalanmak için kentte bulunduklarını söyledi. Çanlıoğlu, “Önümüzdeki yerel seçimlerden sonra Gaziantep il sınırlarında büyükşehir belediyesi olacak. Bu kapsamda bizde buraya gelerek Kocaeli’nin tecrübelerini yerinde gördük. Büyükşehir Belediyesi’nin yöneticilerinden bilgiler aldık. Seçime bir yıl var biz bu geziyle önceden tedbirimizi almış olduk. Bize yardımcı olan Büyükşehir yöneticilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Kocaeli’deki gelişmeleri gördük 

Şehirde panoramik gezi yaptıklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu şunları kaydetti: “Bu gezide Kocaeli’deki gelişmeleri gördük. Şehir sadece sahilde olan bir şehir değil. Şehrin gerisinde de üniversiteye doğru büyük bir kentsel gelişim var. Yapılaşma deprem bölgesi olmasından dolayı dağlık yerler kaydırılmış. Gelecekle ilgili güzel çalışmalar var. Seka fabrikası alanı çok güzel bir parka dönüşmüş” 

 

Uygulamaları hayata geçireceğiz  

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol da ziyaret amaçlarının yapılan uygulamaları yerinde görmek olduğunu dile getirdi. Teknik olarak faydalı bir gezi olduğunu ifade eden Akyol, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin görüş ve önerilerinden, tecrübelerinden faydalandık. Gaziantep’e gittiğimizde buradaki farklı uygulamaları hayata geçireceğiz” dedi.

 

Kocaeli’yi model alacağız 

Gaziantep Su İşleri Genel Müdürü Mustafa Karakuza ise Kocaeli’nin mülki sınırlarında büyükşehir olmasından kaynaklanan tecrübeleri paylaşmak için kentte olduklarını ve Kocaeli’yi Gaziantep’te model alacaklarını kaydetti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —