Tarih: 04.06.2018 07:35

Gazetecilerden protestoculara destek

Facebook Twitter Linked-in

Irak’ta genel seçimlere hile karıştırıldığı gerekçesiyle başlayan protestolar devam ediyor. Kerkük’ün Bağdat yolu üzerinde Ticaret Bakanlığı binası önünde protestoya destek veren onlarca Türkmen gazeteci bir bildiri yayınladı. Bildiriyi okuyan gazeteci Ali Kasap, “Bizler Türkmen gazeteciler olarak bu demokrasi nöbeti alanında bir araya gelen Türkmen milletinin istekleri yerine getirilene kadar yanlarındayız” dedi. Kasap, “Milletimizin oyu bizim için değerlidir. Bu oylar geçmişte çektiğimiz tüm zulüm ve haksızlıkları giderdiğimiz bir demokrasinin bir meyvesidir” ifadelerini kullandı.
Gazeteci Ali Kasap, "Başta Irak hükümeti olmak üzere tüm yetkililerden Türkmen milletine yapılan bu haksızlığa yönelik gereken tüm adımları atmalarını talep ediyoruz” dedi.
Gazeteci Muhammet Salihi ise, sandıklardaki oyları korumak için nöbet tutan Türkmen vatandaşlara iftira atıldığını söyleyerek, Türkmenlerin 12 Mayıs'ta kullanılan oyların elle sayımını istediklerini aktardı.
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Kerkük’teki seçim krizine son verilmesi için gerekirse elle sayım yapılabileceğini söylemişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —