Tarih: 04.05.2016 16:08

Füze sistemi mayıs ayında sınırımızda olacak

Facebook Twitter Linked-in

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kilis'te yaşanan gerginlik sonrası, Amerikan füze sisteminin mayıs ayında sınırlarımızda yerleşmiş olacağını belirtti.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmet Arslan’ı makamında ziyaret eden Çavuşoğlu, Kilis'te yaşanan gerginliğe karşı, herhangi bir adım atılıp atılmayacağı sorusu üzerine “Maalesef DAEŞ’in elinde 30 km’lik mesafeden Türkiye’ye ulaşabilecek havanlar var. Bunları kim vermiş? Kim üretmiş? Bakıyorsunuz Rusya üretimi silahlar da var, Amerika üretimi silahlar da var. DAEŞ’in eline bunlar nasıl geçti ? Bunlar ayrı bir soru. Ayrıca 65 ülkeyiz Suriye’den ve Irak’tan DAEŞ’i temizlemek için bir araya geldik.

Yaklaşık 2 yıldır toplanıyoruz, koalisyonun içinde aktif ülkeler var. İncirlik üssümüzü açtık. Ama hala hem Irak’ta hem de Suriye’de DAEŞ güçlü bunu kendi kendimize sormamız lazım. Biz koalisyon içindeki müttefiklerimize de soruyoruz. DAEŞ’in bir an evvel bu bölgeden temizlenmesi lazım en köklü çözüm bu. Yani Mümbiç Bölgesi’nden temizleyerek güneye doğru gitmek lazım. Güven oluşturmak istediğimiz güvenli bölgeler de aslında esasen buna bağlı. Ilımlı muhalefete hava desteğini de ciddi bir şekilde vermek lazım" dedi.

"FÜZE SİSTEMİ MAYIS AYINDA SINIRIMIZDA KONUŞLANACAK"
Amerika’nın 90 km menzilli HIMARS füzelerinin anlaşma gereği sınırlarda olacağını belirten Çavuşoğlu, bu yöntemlerle DAEŞ’in Türkiye sınırından temizlenerek bu bölgelerin Ilımlı Muhaliflerin olması gerektiğini vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu, bir gazetecinin “TSK’nın DAEŞ hedeflerine ait koordinatları ABD’ye İncirlik’e bildirdiği ancak hava muhalefeti gibi bazı nedenler gösterilerek bu hedeflerin vurulmadığı söyleniyor” sözleri üzerine “ABD ile ve diğer koalisyon ülkeleriyle işbirliğimiz var DAEŞ’e yönelik işbirliğimiz var. Bu haberler neye göre çıktı, neye göre yazıldı bilmiyorum ama bizim özellikle ABD ile koalisyon içinde DAEŞ’e yönelik çok ciddi bir işbirliğimiz var. Bugüne kadar bu işbirliğimizi şüpheye düşürecek herhangi bir adımda görmedik” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —