Tarih: 09.02.2018 08:57

Futboldan 9 ay men edildi

Facebook Twitter Linked-in

Çin Süper Ligi'nde skandal bir olay yaşandı. Ülkenin geleceği olarak gösterilen ve geçen sezon Tianjin Quanjian forması giydiği dönemde yaptıklarıyla büyük takdir toplayan Zhang Xiuwei'nin, yaşıyla alakalı yalan söylediği için futboldan 9 ay men cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Geçen sezon gösterdiği performansla birçok Çinli otorite tarafından ülkenin futbola yaptığı yatırımın ilk meyvesi olarak gösterilen Xiuwei'nin yaşını küçük gösterdiğinin ortaya çıkması sonucu ceza aldığı belirtilirken, başarılı oyuncuya 9 ay men cezasının verildiği kaydedildi.

Geçen sezon Fabio Cannavaro'nun çalıştırdığı Tianjin Quanjian'da çok iyi bir performans gösteren ve takımının ligi 3. sırada bitirererk Asya Şampiyonlar Ligi vizesi almasında önemli pay sahibi olan başarılı oyuncunun eski federasyon kayıtlarında bir başka kaydının daha bulunduğu belirtilirken, bilgilerin de uyuştuğunu oyuncunun da kabul ettiği kaydedildi.

13 Ocak 1996 doğumlu olduğunu iddia eden oyuncunun aslında 13 Ocak 1994 doğumlu olduğunun ortaya çıkması ile olay da açıklığa kavuşmuş oldu. (Sporx)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —