'Futbolda şike kumpası' davasında müştekiler dinlenecek

FETÖ'nün "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle 4'ü tutuklu 107 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Nazmi Ardıç ile başka suçtan tutuklu sanıklar Hidayet Karaca ve Mehmet Baransu katıldı. 

Bazı sanıklara Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle bağlanılırken, 3 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

FETÖ mensuplarınca 3 Temmuz 2011'de yapılan şike operasyonunun yıl dönümüne denk gelen duruşmaya, müşteki Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Başkanvekili Semih Özsoy, Genel Sekreter Burak Kızılhan, Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyeleri, müşteki Olgun Peker ile avukatları da geldi.

Ali Koç ve beraberindeki yönetim kurulunun Fenerbahçe logolu maske taktıkları görüldü.

Duruşmada Koç'un ifadesinin alınması bekleniyor.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, "bir numaralı" sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 35 yıldan 85 yıla kadar, kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın 35 yıldan 78 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında 35 yıldan 80 yıla kadar hapis cezası öngörülen iddianamede, eski milletvekili İlhan İşbilen ve iş adamı Muammer İhsan Kalkavan'ın 35 yıldan 85 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İddianamede, dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, kapatılan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Prof. Dr. Suat Yıldırım, avukat Orhan Erdemli, eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer ve avukat Cemalettin Mutlu ile diğer 95 sanık hakkında da çeşitli sürelerle hapis cezaları talep ediliyor. 

AA



Evinin çatısında çalışırken aşağıya düştü

Dicle Elektrik’ten Artuklu’ya 12,4 milyon liralık altyapı yatırımı

Düzce’de ağaçlara kış bakımı

Samsun TEKNOPARK, Karadeniz’in teknoloji üssü olma yolunda gücünü artırıyor

İade etmek üretmekten daha pahalı

Oleolog Dr. Kıvrak: "Erken ve olgun hasat zeytinyağları farklı içeriklere sahiptir"

Düzce Belediyesi şirketi vergi rekortmenleri arasında

Dur levhasına uymadı, kavşakta kaza: 1 yaralı

Bir yılda 400 bin kişi 3 bin yıllık kaleye çıktı

Başkan Çerçioğlu’ndan Didim’e 370 milyon TL değerinde altyapı yatırımı

Otomobil yol süpürme aracıyla çarpıştı

Uzmanından uyarı: "Mağazalarda denenen giysiler hasta edebilir"

Başkan Doğan: "Dönüşümü vatandaşımızla birlikte yönetiyoruz"

Bandırma’da yolda fenalaşan yaşlı kadın hayatını kaybetti

Sivas’ta kasım ayında 873 konut satıldı

Sivas’ta üç aylar öncesi din hizmetleri masaya yatırıldı

Kaymakam Doğru, İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı’na katıldı

Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak için yarıştılar

Motosikleti yatarak kullanıp trafiği tehlikeye sokan sürücüye 21 bin lira ceza

Karda mahsur kalan sürücünün yardımına yetişti

Depremzede yaşlı çiftin yaşadığı konteyner yanarak küle döndü

Diyanet Akademisi’nde mezuniyet heyecanı

Dicle’de çocuklar pony atlarla buluştu

Devlet Bahçeli’den Diyarbakırlı engelli kıza tekerlekli sandalye sürprizi

Tarihi İshak Paşa Sarayı beyaza büründü

"Okulum Beni Bekler" Projesiyle öğrenciye umut eli

Evleri soyan hırsızlar önce kameraya sonra polise yakalandı

Tunceli’de Yerli Malı Haftası’na yürekten dokunuş: Sınıf adeta kültür ocağı oldu

İnegöl’de samanlıkta başlayan yangın eve sıçradı

Geri dönüşümle farkındalık oluşturdular

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.