• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5909,70% 0,02
  • Ç. ALTIN

    9522,21% -0,18

Fransa'da çocuk göçmenler Paris'te köprü altında hayata tutunmaya çalışıyor

Fransa'da çocuk göçmenler Paris'te köprü altında hayata tutunmaya çalışıyor

DÜNYA 6.12.2021 13:10:00 0
Fransa

Fransa'nın başkenti Paris'te, aralarında çocuklu ailelerin ve refakatsiz çocukların da olduğu göçmen grubu haftalardır bir köprü altındaki tünelde soğuk hava şartlarında yaşam mücadelesi veriyor.

Başkentin 19'uncu bölgesindeki köprü altında çoğu çadırlarda kalan, Mali, Burkina Faso, Sierra Leone, Etiyopya, Cezayir, Fas gibi Afrika ülkelerinden gelen yaklaşık 200 göçmen barınma taleplerinin kabul edileceği günü bekliyor.

Köprü altındaki çadırlarda kalan göçmenlerden Kongo asıllı Linon, AA muhabirine yaşadığı zorlukları anlattı.

Linon, 10 Kasım'dan bu yana 12 yaşındaki ameliyatlı oğluyla sokakta yaşadığını, soğuk hava şartlarının ameliyat geçiren çocuğunun iyileşme sürecini olumsuz etkilediğini, kendi sağlığının da bozulduğunu belirtti.

Fransa'ya 2018'de geldiğini, daha önce başkent dışında iltica talebinin sonuçlanmasını beklediğini söyleyen Linon, çocuğunun sağlık durumu nedeniyle Paris'e gelmek zorunda kaldığını, Paris'te acil sosyal yardım hattının kendilerini her defasında farklı geçici barınma yerine taşıdığını aktardı.

"Evladımın durumu kalbimi acıtıyor"

Çocuğuyla yakın geleceğe dair öngörüde bulunamadığını dile getiren Linon, "Evladımın bana, 'Anne Noel'i nerede kutlayacağız? Çadırda mı? Nereye gideceğiz?' diye sorması beni çok üzüyor, kalbimi acıtıyor." diye konuştu.

Linon, zor da olsa oğlu için ayakta kalmaya çalıştığını, sürekli kalabilecekleri bir barınma merkezine yerleşmeyi beklediklerini kaydetti.

Devletin kayıtsız kaldığı göçmenlere çevre sakinleri yardım ediyor

Soğuk ve yağmurlu hava şartlarının getirdiği zorlukları gören, tünele yakın Pre-Saint-Gervais ve Pantin kentleri sakinleri, oluşturdukları Whatsapp yardımlaşma gruplarıyla, eldiven, bot, mont gibi göçmenleri sıcak tutacak kıyafetlerle günübirlik yemek temin ediyor.

Köprü altındaki göçmenlere 4 aylık bebeğiyle yardım getiren çevre sakinlerinden Agathe Cemin, birkaç aydır tüneldeki çadırlarda yaşayan kişiler olduğunu ve sayılarının kış mevsiminin gelmesiyle arttığını söyledi.

Cemin, önceleri çoğunlukla erkeklerden oluşan köprü altındaki kampa, birkaç haftadır çocuklu ailelerin de geldiğini, bunlar arasında 18 aylık bir bebek dahil çok sayıda küçük çocuğun bulunduğunu belirtti.

Kendisi gibi köprüye yakın yerlerde yaşayan birçok kişinin, göçmenlere yardım etmek için giysi ve yemek getirdiğini dile getiren Cemin, "Küçük çocuklar ne istedikleri yemeğe ulaşabiliyor ne de istedikleri gibi yıkanabiliyorlar." dedi.

Agathe Cemin, tüneldeki duruma ilişkin yetkilileri uyarmaya çalıştıklarını vurgulayarak "Çünkü tek başımıza biz, daha fazlasını yapamayız." ifadelerini kullandı.

Köprü altına sığınmak zorunda kalan göçmenlerin durumu hakkında, yetkilerin sorumluluklarını hatırlatmak için 28 Kasım'da aralarında çevre sakinleri ve Utopia 56 gibi yardım kuruluşlarının bulunduğu 300’den fazla kişi, Fransa'nın Le Pre-Saint-Gervais şehrinden Paris'in 19'uncu bölgesine yürüyüş düzenlemişti.

Muş’ta köy yolunda mahsur kalan 7 kişi kurtarıldı

Dinleme cihazı soruşturmasında iki şüpheli için tutuklama talebi

DMM’den "Türkiye’ye BioNTech aşısı gelmedi" iddialarına yalanlama

Fatih’te güvenlik kulübesi alev alev yandı

Kayıp olarak aranan eski muhtar varilin içinde ölü bulundu

Euroleague: Fenerbahçe: 77 - Panathinaikos: 81

Diyarbakır’da özel okulda 8 yaşındaki çocuğun darbedildiği iddiası

51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasında firari sanıklar için 10 milyon TL’lik güvence bedeli kararı

Kahramanmaraş’ta öldürülen genç kızın yakınlarından adalet çağrısı

Bilecik’te bir kişi yol kenarında ölü bulundu

Yenişehir’de sis etkili oldu, görüş mesafesi 1 metreye kadar düştü

Bakan Göktaş: "Hiç kimseyi geride bırakmayan bir anlayışla hizmetlerimizi vatandaşlarımıza sunuyoruz"

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Tünelde bir anda duran otomobile motosiklet çarptı: Kaza anı kamerada

İstanbul’da ’Huzur İstanbul’ uygulaması

Yenidoğan bebek uçak ambulansla Konya’ya sevk edildi

Krizi fırsata çevirdi, patlayan suda aracını yıkadı

2025 yılının en iyi futbolcusu Dembele seçildi

Doğum günü nedeniyle dağıtılan çikolataları yiyen 10 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Büyükakın: İstişare eden yanılmaz

Çayırovalılar, bağlama kurslarından çok memnun

Kartepe Belediyespor Karate Takımı’ndan Uluslararası Başarı

Bluetooth İşitme Cihazları: Yeni Nesil İşitme Deneyimi

Gebze Millet Bahçesi’nde hızlı ve etkin çalışma

Belediye otobüsleri günde 145 bin yolcu taşıyor

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN’DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Çayırova’nın yeni meslek lisesinde temel betonu seriliyor

Trump yarın ulusa seslenecek

Girne Satılık Ev Arayanlara Dijital Bir Rota

Renkli Çoraplı Kuzgun Minik Tiyatroseverlerle Buluştu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.