Tarih: 06.08.2020 18:25

Filmler vs Diziler

Facebook Twitter Linked-in

Bu sorunun cevabı oldukça zor açıkçası, filmlerin yeri çok ayrı dizilerin yeri ise bambaşkadır. Ama illa Film Dizi arasından birini seçmemiz gerekiyorsa sizin için film izle seçeneğinin ve yabancı dizi izle seçeneğinin iyi ve kötü yönlerini anlatacağım.

Olumlu ve Olumsuz Yönler

Öncelikle eğer benim gibi güzel bir dizi bulduğunuzda diziyi bitirmeden diğer işlerinize odaklanamıyorsanız dizi izlemek sizin için büyük bir sorun, bir diziye başlayacağınızda zamanınızın boş olduğunda emin olmalısınız. Bu gibi durumlar için bir buçuk iki saatlik filmler adeta ilaç gibi biraz dinlenmek ve keyifli zaman geçirmek için kısa zamanınızı aldığından oldukça verimli.

Yoğun ve geniş bir konu istiyorsanız ve yavaş yavaş sindirerek izlemeyi seviyorsanız diziler tam size göre filmler gibi hızlı geçiştirilmiş olaylar yok tüm olay ayrıntılarıyla akıcı bir şekilde sunuluyor. Seri filmler var desenizde artık filmler sinemada gişe amacıyla çıkarıldığı için gişe kaygısı ile geçiştirilmiş ve konu kopukluklarıyla dolu filmler çıkıyor. Bu yüzden hikayeye önem veriyorsanız kesinlikle dizi izlemelisiniz.

Kolay sıkılan biri misiniz onlarca sezon yüzlerce bölümü tamamlamakta sıkıntı mı çekiyorsunuz. Bu sizin için büyük bir sıkıntı diziler de her sezonu çok akıcı ve tam sizin istediğiniz gibi gitmesi mümkün değil illa bazı sezonlar diğerlerine göre sönük kalabiliyor. Bu sönük sezonlar diziyi bırakmama ya da arama vermenize neden oluyorsa kesinlikle bir film seversiniz.

2 saat ekran başında durmak yorucu mu bir bölüm izleyip bırakmak sizin için çok daha iyimi oluyor. Bazılarımız uzun süre bir şey izlemek istemez arada bir kırk elli dakikalık bölümler izleyip işine dönmek isteyebilir bunun için açıkçası filmler uzun kalıyor yarım bırakmak zorunda kalıyorsunuz ve tüm heyecanı bitiyor. Bu gibi durumlar için dizi bölümleri mükemmel bir seçim.

Dizilerde ana karakterlerinin ölmeyeceğini bilmek bazen çok can sıkıcı olabiliyor. Eğer uzun soluklu bir diziye başladıysanız ilk sezonlar ne olursa olsun ana karakterin ölmeyeceğini bilerek diziyi izlemek zorunda kalıyoruz.

Sürekli farklı konu ve kurgu arayışında mısınız? Bir diziye başladığınızda uzun süre bir konu ve kurgu etrafında dolaşmak zorundasınız. Olaylar değişse de ana tema asla değişmez. Bu olayı sıkıcı buluyorsanız ben yeni dünyalarda, yeni konularla dolaşmak istiyorum diyorsanız filmler tam size göre. Diziye ayıracağınız zamanda çok daha fazla film izleyebilir ve farklı konuları izleyebilirsiniz.

Film Dizi arasında bir seçim yapmak oldukça zordur. Fakat aslında seçim tamamen sizin karakterinize göre olmalı. Nasıl rahat hissediyorsanız ona yönelmelisiniz olumsuz durumlar sizi rahatsız ediyorsa olabildiğince azaltmanız sizin için çok daha iyi olacaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —