'Filmimin Hikayesi' ve 'Genç Objektif' yarışmalarına başvurular başladı

Bu yıl ilk defa online olarak gerçekleştirilen "16. TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali" kapsamında düzenlenen "Filmimin Hikayesi" ve "Genç Objektif" yarışmalarına başvurular başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında hazırladığı "16. TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali" kapsamındaki yarışmalara son başvuru tarihi, 12 Temmuz olarak belirlendi.

Festival bünyesinde yarışmalara katılacak gençleri bilgilendirmek amacıyla TÜRSAK Vakfı YouTube kanalından canlı yayında ikişer bölümden oluşan atölyeler gerçekleştirildi.

"Yaratıcı Yazarlık Atölyesi"nde aralarında "Kardeşim Benim", "Hesapta Aşk" ve "Can Feda"nın bulunduğu filmlerin senaristi Zafer Külünk eğitim verirken, "Işıklar Sönmesin", "Hoşçakal Yarın", "Mülteci", "Lal Gece" ve "F Tipi Film" yapımlarının yönetmeni Reis Çelik, "Genç Objektif Atölyesi"nde yarışmaya katılmak isteyen gençlere rehberlik etti.

Atölyeler aracılığıyla yarışmaya katılmak isteyen 8-13 yaş arasındaki çocuklar, "Şehirler ve Hikayeler" konusu başlığı altında, yaşadıkları şehirde geçen ve o şehre özel istedikleri hikayeyi yazarak "Filmimin Hikayesi Yarışması"na ya da yine aynı konu üzerine istedikleri bir fotoğrafı çekerek "Genç Objektif Fotoğraf Yarışması"na katılabilecek.

Yarışma kapsamında yazılacak hikayeler arasından jüri üyeleri tarafından seçilecek 50 hikaye ve fotoğraf ise bir kitap olarak okurların beğenisine sunulacak. Ayrıca bu kitaplardan birer tanesi kazananların okuduğu okulun kütüphanelerine hediye olarak gönderilecek.

Kitaba basılan hikayeler ve fotoğraflar arasından birinci seçilen yarışmacı aynı zamanda ailesiyle birlikte İstanbul'da bir hafta kalarak, yönetmenler eşliğinde Filmimin Hikayesi Yarışması'nda birinci olan hikayesini filme çekme imkanı bulacak.

"Filmimin Hikayesi Yarışması"nda birinciye dizüstü bilgisayar ve "Genç Objektif Fotoğraf Yarışması"nda ise fotoğraf makinesi takdim edilecek.

A A



Yalçın Koşukavak: "Oyunun güçlü tarafında tamamen Keçiörengücü vardı"

Osman Özköylü: "Deplasmanda olmamıza rağmen oyun ve pozisyon üstünlüğü bizdeydi"

Tutuşan talaş iş yerini yaktı

Yolcu minibüsü ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Trendyol Süper Lig: Gaziantep FK: 0 - Göztepe: 1 (Maç sonucu)

Tunceli’de tekelerin liderlik kavgası kamerada

Beyoğlu’nda özel hastaneye ateş açıldı

Suç makinesi kadın daha fazla kaçamadı: Hırsızlık anları kameraya yansıdı

SANKO Üniversitesi Akademik Yıl açılışı ve Tıp Fakültesi beyaz önlük giyme töreni

Çin Kültür Bakan Yardımcısı Şanlıurfa’yı ziyaret etti

Bakan Yardımcısı Aydın: "Terörsüz Türkiye sürecinin en önemli dayanaklarından biri komisyondur"

Bursa’nın su sigortası Uludağ’da alarm

ANKA Hastanesi’ne anlamlı ziyaret

Rektör Adıgüzel’in 15 Aralık Dünya Türk Dili Ailesi Günü mesajı

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cansız bedenine, 28 gün sonra ulaşıldı

Osmangazi Belediyesi beşinci kreşini açmak için gün sayıyor

Şahinbey Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Türkiye Güreş Şampiyonası sona erdi

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek

Sakarya’da DEAŞ operasyonu: 4 gözaltı

Trendyol 1. Lig: Ankara Keçiörengücü: 1- Esenler Erokspor: 1

Porsche otomobil önce bir araca sonra alt geçit duvarına çarptı: 1 yaralı

Karlı dağların gölgesinde 20 derecelik sıcak havada deniz keyfi yaptılar

Belen’de otomobil yangını

Elazığ’da motosiklet kazası: 2 yaralı

Atatürk Devlet Hastanesi’nde değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Bursa’da iki grup arasındaki kavga kamerada

Trendyol Süper Lig: Gaziantep FK: 0 - Göztepe: 0 (İlk yarı)

Tırla çarpışan hafif ticari araç alev aldı: 5 yaralı

Şarkikaraağaç’ta çıkan yangında iki katlı evin bir bölümü yanarak küle döndü

Anzer Yaylası’na kar yağdı, her yer beyaza büründü

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.