Tarih: 13.12.2011 11:08

Fikri Işık'tan 2012 hedefleri

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesiyle ilgili TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı. Türkiye’deki ekonomik gelişmelerin sevindirici olduğunu belirten Işık, “Küresel krizin etkilerinin devam ettiği, özellikle Avrupa’yı derinden etkilediği, pek çok gelişmiş ülkenin kamu yatırımlarını azalttığı, memur ve emekli maaşlarını dondurduğu veya düşürdüğü, eğitim harçlarını arttırdığı bir dönemde 2012 yılı bütçe kanun tasarısını görüşüyoruz. Böyle bir dünya konjonktüründe sevindirici ve gurur verici olan Türkiye’nin büyümeye, üretmeye ve istihdam sağlamaya devam ederek gelişmiş ülkelerden olumlu bir şekilde ayrışmasıdır” dedi. 

 

 

BÜTÇE ARTTI

 

Eğitim bütçesinde yüzde 14,8 artışın olduğuna dikkat çeken Işık, “Bu hedefi gerçekleştirmek için göreve geldiği günden beri gece gündüz çalışan AK Parti iktidarı bugüne kadar önemli başarılara imza atmıştır. Eğitimin fiziki ve teknolojik altyapısı geçmişle mukayese edilemeyecek ölçüde iyileştirilip geliştirildi. Eğitime tüm bireylerin erişiminin sağlanması ve eğitimde fırsat eşitliğinin gerçekleşmesi için, diğer bir ifade ile ülkemizin dar gelirli ve yoksul insanlarının eğitim olanaklarından en geniş anlamda yararlanması için her türlü tedbir alındı. Tüm imkanlar seferber edildi. Okuyan, anlayan, kavrayan, yorumlamayan, analiz ve sentez yapan, değerlendirme yapan bireylerin yetişmesi için öncelikle müfredat değiştirildi. Muhakemeyi, bilgiye ulaşmayı, öğrendiğini uygulamayı esas alan yeni bir anlayış hayata geçirildi” dedi. 

 

 

AK PARTİ’NİN HEDEFLERİ

 

2023 vizyonu çerçevesinde yapacak çok işlerinin olduğunu vurgulayan Işık, “Eğitimde çağın en gelişmiş teknolojilerin kullanılması. Elektronik ortamdan azami şekilde yararlanılması. En kısa zamanda 81 ilde okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesi. Okullaşma oranlarında ilköğretimde yüzde 100, ortaöğretimde  yüzde 85’e ulaşılması. Mesleki eğitimin ortaöğretimdeki payını yüzde 65’e çıkarılması. Tüm iller için derslik başına düşen öğrenci sayısının ilk ve ortaöğretimde en fazla 30 olması. Engelli dostu eğitim ortamlarının oluşturulması. Geleneksel, yerel ve modern mimariyi sentezleyen, yavrularımızın içinde mutlu olduğu eğitim mekanlarının inşa edilmesi. Burs, yurt ve parasız yatılı imkanlarının arttırılarak sürdürülmesi. Dar gelirli ve yoksul vatandaşlarımıza daha fazla kamu kaynağı ayırabilmek için eğitimde özel öğretim kurumlarını özendirici düzenlemeler yapılması” diye konuştu.

 

 

BÜTÇEDE EN BÜYÜK PAY EĞİTİME

 

Işık, sözlerini şöyle tamamladı: “Tüm bu hedeflere bağlılığın, samimiyetin, iradenin ve kararlılığın en önemli göstergesi iktidar dönemimiz boyunca bütçeden eğitime ayrılan paylardır. Dokuz yıldır olduğu gibi 2012 yılında da bütçeden en büyük payı eğitim almıştır. 56,3 milyar TL’lik toplam eğitim bütçesi sadece AK Parti iktidarlarının değil cumhuriyet hükümetlerinin de rekorudur. Bugün bölgemizin tartışmasız en önemli gücü haline gelen ve küresel güç olan yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye’nin dünya ticaretinde hak ettiği payı alması ve etkinliğinin artması açısından gençlerimizin en az yazılı ve sözlü iletişim kurabilecek düzeyde yabancı dil bilmesi çok önemlidir.  Yabancı dil eğitiminin bu bağlamda ele alınmasını önemini vurgulamak isterim.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —