Tarih: 10.02.2012 11:10

Fikri Işık:"Güney Kore ilişkilerimiz sağlam"

Facebook Twitter Linked-in

Ak Parti Kocaeli Milletvekili TBMM Güney Kore Dostluk grubu başkanı Fikri Işık “Güney Kore ile fiziki olarak uzaklığımıza rağmen ilişkilerimiz çok sağlam ve köklü. İki ülke geliştirilen ilişkilerle stratejik ortak konumuna geldi. Aramızda tarihi bağlar var” dedi. 

 

 

 TBMM’DE GÖRÜŞME

 

 

Güney  Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Myung-Bak Lee Türkiye’yi ziyareti kapsamında TBMM’yi ziyaret etti. Meclis Başkanı Cemil Çiçek konuk Cumhurbaşkanını TBMM divan toplantı salonunda ağırladı. Güney Kore Dostluk Grubu Başkanı Fikri Işık da görüşmede hazır bulundu. İki ülke arasındaki tarihi nitelikte sağma ilişkilerin vurgulandığı görüşmede iki dost ülke parlamentoları arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi gündeme getirtildi.

 

 

TÜRKİYE KARDEŞ ÜLKE

 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek yaptığı konuşmada Kore halkının Van depreminde Türkiye'ye gösterdiği ilgiye teşekkür etti.  Karşılıklı üst düzey ziyaretlerin ilişkileri daha anlamlı kıldığını vurguladı.  Güney Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Myung-Bak Lee ise etraflarındaki ülkelere ''dost ülke'', Türkiye'ye ise ''kardeş ülke" olarak hitap ettiklerini söyledi.  Ayrıca ''Bugün attığımız adımla, stratejik ortaklık ilişkilerine uygun olarak iki ülkenin ilişkilerinin her boyutta daha da güçleneceğine inanıyorum''  dedi.

 

 

ÇANKAYA KÖŞKÜNDE RESEPSİYON

 

Gün içinde TBMM’de görüşen heyetler akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Sn. Abdullah Gül’ün konuk Cumhurbaşkanı onuruna verdiği resepsiyonda bir araya geldiler. Güney Kore Dostluk Grubu Başkanı Fikri Işık’ın da katıldığı programda Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmada, “Güçlü ortaklıklar ve daha fazla iş birliği ile halklarımız arasındaki ‘kadim dostluk’ ve ‘kan kardeşliği’, hakiki manada bir ‘stratejik ortaklığa’ dönüşecektir” dedi.  

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —