Tarih: 09.04.2012 14:32

Fikri Işık gençlerle buluştu!

Facebook Twitter Linked-in

Ak Parti Kocaeli Milletvekili TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Sözcüsü Fikri Işık Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin fuar alanındaki Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz’ın da katıldığı programda Işık ilk olarak Gençlik Merkezi Müdürü Ömer Esastürk, Büyükşehir Belediyesi danışmanı Ercan Azak ve Gençlik Meclisi Başkanı Enis Göçer’den gençlik merkezinin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

 

Daha sonra Gençlik Meclisi üyesi gençlerle bir araya gelen Işık,  Hükümetin ve yerel yönetimlerin gençlik ve spor ile ilgili yaptığı çalışmaları anlattı. Gençlerin TBMM’de yasalaşan 12 yıllık zorunlu eğitim düzenlemesi ile ilgili sorularını yanıtladı.

 

 

"Kimse Seçtiği Okuldan Dolayı Engellenmeyecek"

 

 

Işık, orta okulda öğrencilere temel dersler aynı olmak kaydıyla ilgi ve tercihlerine göre seçimlik dersler alma imkânın getirildiğini söyledi. Bu sayede isteyenin spor, müzik, resim, fen veya sosyal alanında dersleri ya da yeteneği olan farklı dersler i seçebileceği bir sistemin getirildiğini söyledi.Işık, daha önce uygulanan katsayı farkını da anlatarak yeni sistemle beraber hiç kimsenin seçtiği okuldan dolayı engellenmeyeceğini herkesin eşit şartlarda üniversite okuyacağını söyledi. Öğrencilerin ortaokul ya da lise de okuduğu okuldan dolayı ömür boyu o tercihine mahkum kalmayacağını; her kademede farklı dersleri almanın veya farklı okulları seçmenin mümkün olacağını söyledi.

 

 

"Gelişmiş Ülkelerdeki Sistemi Getiriyoruz"

 

 

Gelen bir soru üzerine ise Işık; İmam Hatip Liselerinin orta kısımlarının açılacağını fakat yasanın sadece bunu içermediğini söyleyerek “Sadece bunu yapmak isteseydik mevcut yasadaki “kesintisiz“ ifadesini çıkarmamız yeterliydi. Biz bunun çok ötesinde gelişmiş ülkelerin uyguladığı bireyin tercihlerini öne alan bir sistem getiriyoruz” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —