Tarih: 22.08.2018 09:28

Fidyeci suç ortağını da rehin aldı

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul’da, fidye için kaçırılarak işkence edilen Suriyeli Servat Mervan’ı (21) kurtarmak için yapılan operasyonda yakalanacağını anlayan fidyeci ortağını rehin aldı.

İŞ ÇIKIŞI KAÇIRILDI

Esenyurt’ta 29 Temmuz günü meydana gelen olayda babasının cep telefonu satış dükkanında çalışan Mervan iş çıkışı kaçırıldı. Fidyeciler Mervan’ın babasından 50 bin dolar fidye isteyince, baba durumu polise bildirdi. Güvenlik kamerası görüntülerinden Mervan’ın zorla bindirildiği kiralık aracı tespit eden polis, aracı kiralayan şüpheli Musab E’yi yakalamak için Küçükçekmece’deki bir adrese operasyon düzenledi. Şüpheli, polisi görünce, suç ortağı Ela Y’nin boğazına bıçak dayayıp çatıya çıktı. Ela Y’yi rehin alan zanlı, 2 saat sonra polise teslim oldu. Musab E. ve Ela Y. gözaltına alındı.

TUTUKLANDILAR

Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda Küçükçekmece’de başka bir adrese düzenlenen operasyonda Servat Mervan kurtarıldı. Şüpheliler Musab E. ve Ela Y. sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

İşkence görüntülerini aileye göndermişler

Fidyecilerin kaçırdıkları Servat Mervan’a işkence ettikleri görüntüleri cep telefonuyla kaydettikleri ve Mervan’ın babasına gönderdikleri ortaya çıktı. Görüntülerde gencin tüm yalvarmalarına rağmen zanlıların işkenceye devam ettiği görülüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —