• BIST 100

    14292,23%0,97
  • DOLAR

    42,70% 0,01
  • EURO

    50,19% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5946,67% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9543,16% 0,65

Fenomen kardeşlere uyuşturucuya özendirme davası

Sosyal medyadaki "Deep Turkish Web" kanalının sahibi Emre ve Erdi Kızgır kardeşlerin "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasına özendirme" suçundan onar yıla kadar hapsi istendi.

GÜNDEM 28.04.2019 15:35:00 0
Fenomen kardeşlere uyuşturucuya özendirme davası

Sosyal medyadaki "Deep Turkish Web" adlı kanalın sahipleri Emre ve Erdi Kızgır hakkında, "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasına özendirme" suçundan 5 yıldan onar yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, yüz binlerce abonesi bulunan "Deep Turkish Web" kanalının sahipleri Emre ve Erdi Kızgır'ın uyuşturucu kullanımını özendirici videolar yayınladıklarının tespit edildiği aktarıldı.

Videolara ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda, iki şüphelinin oynadığı "Yılan Serdar ve Müptezel Samet" adlı videoda, Serdar adlı kişinin elindeki bir poşetle Samet adlı kişinin evine gittiği, aralarındaki konuşmadan, bu poşette uyuşturucu madde bulunduğunun anlaşıldığı belirtildi.

Videoda Samet'i canlandıran Erdi Kızgır'ın bir süre sonra uyuşturucu madde kullanmış biri gibi davrandığı ve bir takım halüsinasyonlar gördüğü kaydedildi.

İddianamede, bahsi geçen videoların herhangi bir kullanıcı tarafından izlenmese dahi suç unsuru oluşturduğu, şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada ise herhangi bir uyuşturucu maddeye rastlanmadığı bilgisine yer verildi.

Her iki şüphelinin "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasına özendirme" suçundan ayrı ayrı 5 yıldan onar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen iddianame, başsavcılık tarafından onaylanarak, gönderildiği İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından da kabul edildi.

Şüpheliler 4 Temmuz 2019'da ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Olayın geçmişi

Emre ve Erdi Kızgır kardeşler, sosyal medya üzerinden gençleri uyuşturucu madde kullanımına teşvik ettikleri gerekçesiyle Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin 26 ilde yürüttüğü uyuşturucu operasyonunda 13 Aralık 2018'de gözaltına alınmış, soruşturma savcılığı tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. İki kardeş, nöbetçi hakimlikteki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.(AA)

Tedesco’dan Konyaspor maçında 3 değişiklik

Trendyol Süper Lig: Fenerbahçe: 0 - Konyaspor: 0 (Maç devam ediyor)

Vezirköprülü voleybolcular finalde

12 yaşındaki çocuğu bıçaklayan 4 çocuk yakalandı

Ağabeyi geri manevra yaparken kamyonun altında kalan genç hayatını kaybetti

Ortalığın savaş alanına döndüğü kaza kamerada

Hatalı sollama yapan tır sürücüsüne ceza

Trakya Üniversitesi’nin tarihi tren garına ücretli giriş kararı yargıdan döndü

TFF, Türkiye Kupası grup maçlarında VAR’ın kullanılacağını açıkladı

Muş’ta apartman dairesinde korku dolu anlar

Yaralı şahin tedavi altına alındı

Balıkesir’de öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Lüküs Hayat Sigortası ile borçsuz araç sahibi olmanın yolu açıldı

ULUSKON ve TSO’dan Malatya’da ihracat ve ithalat süreçlerini güçlendirecek iş birliği

7 metrelik duvardan düşen çiftçi yaralandı

Şehir merkezinde filmleri aratmayan olay

Prof. Dr. Yeninar: "Arı ölümlerinin çoğu kışlamaya bağlı ortaya çıkıyor"

Sakarya’da DEAŞ operasyonunda Irak uyruklu şüpheli tutuklandı

Boş havuza düşen yavru karacayı itfaiyeciler kurtardı

Elazığ’da çöp kamyonunun altında kalan işçi hayatını kaybetti

Kastamonu’da otomobil ile çarpışan kamyonet ters döndü: 1 ölü, 1 yaralı

Muğla’da taktiksel şehircilikle yaya sirkülasyonu rahatlatılıyor

Güllü’nün kızı tarafından itildiğine şahit olan Sultan Ulu’nun ifadesi ortaya çıktı

Bakan Uraloğlu: "Gölbaşı Veri Merkezi, kritik bilgileri barındıran kurumların veri ve bulut hizmeti ihtiyaçlarını yerli yazılım ile karşılayacak"

"Eğitim" temalı 9. Uluslararası Kısa Film Yarışması’na başvurular 12 Ocak’ta sona eriyor

Manisa FK’da Keçiörengücü mesaisi başladı

TOBB Buldan Anaokulu Hisarcıklıoğlu tarafından hizmete açıldı

Kocaeli’de taksi durağındaki şahıs etkisiz hale getirildi

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: "Sorunlara İslami bir bakışla çözüm üretmek, Müslümanların uhdesindeki tarihi bir sorumluluktur"

Didim’de yabancı uyruklu şahsın evinde 1 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.