Tarih: 04.05.2012 11:01

Fatih için Külliye’de Mevlid-i Şerif!

Facebook Twitter Linked-in

Tarihi Çoban Mustafa Paşa Camii ve Külliyesi bahçesinde Fatih Sultan Mehmet Sultan Mehmet için vefatının 531. Yıldönümünde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okutuldu. Etkinlik öncesi selamlama konuşması yapan Başkan Köşker, “Gebze, Cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet ile özdeşleşecek ve anılacak” dedi  

 

 

 

KÜLLİYE BAHÇESİNDE İKRAM

 

 

 

Fatih Sultan Mehmet vefatının 531. yıldönümünde Gebze’de farklı etkinliklerle anıldı. Fatih’in son olarak otağ kurduğu ve vefat ettiği yer olan Gebze Hünkar Çayırı’nda başlayan anma etkinliklerinin ikinci durağında tarihi Çoban Mustafa Paşa Camii ve Külliyesi’nde Kur’an tilaveti ve Mevlid-i Şerif okutuldu. Etkinlik öncesi kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “İstanbul’u fetheden komutan unvanının neden ona nasip olduğunu bugün daha iyi anladığımız Fatih Sultan Mehmet’i, ölüm yıldönümünde her yıl çeşitli etkinliklerle anarak yad ediyoruz.

 

 

 

GELECEK NESİLLERE AKTARILMALI

 

 

 

Başarma azmi, kararlılığı, çağının çok ilerisinde bir entelektüel ve bir dünya lideri olan Fatih Sultan Mehmet Han’ı vefat ettiği Hünkar Çayırı’nda, ülkemizin önde gelen tarihçilerinin katılımıyla, O’nun şanına yakışır yeşilde yad etmek üzere bir araya geldik. Fatih’i gelecek nesillere doğru bir şekilde anlatmamız, aktarmamız gerekiyor. Bu konuda üzerimize düşen görev ve sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz. Fatih’in adı Gebze ile bütünleşecek” dedi.  Gebze Belediyesi tarafından tarihi Külliye’nin bahçesinde, ikindi namazının eda edilmesinden sonra başlayan anma etkinliği, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, İlçe Müftülüğü’nde görevli müezzin ve gazelhanlar tarafından okunan Mevlid-i Şerif ile sürdü.  Anma programı Darıca Müftüsü Remzi Pehlivan’ın yaptırdığı dua ile sona erdi. Külliye bahçesindeki programa Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Gebze İlçe Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Gebze Belediyesi başkan yardımcısı Ahmet Kisbet, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program sonrasında Külliye bahçesinde konuklara etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —