Tarih: 24.06.2015 14:09

Fatih Devlet Hastanesi’nde skandal!

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz günlerde Fatih Devlet Hastanesi’nde yeni bir skandal daha yaşandı. Gebze’de ikamet eden Mehmet Ali Kot (51), mide ve boğaz rahatsızlığı nedeniyle Fatih Devlet Hastanesi’ne muayene olmaya gitti. Doktor muayenesinin ardından Endoskopi için ilgili bölüme başvurmasını istedi.

CİHAZIMIZ BOZULDU

Kot, doktorun yönlendirmesi üzere 26.05.2015 tarihinde ilgili bölüme giderek Endoskopi için randevu aldı. Fakat aradan belirli bir süre geçmesine rağmen, Kot’a hiçbir şekilde dönüş yapılmadı. Bunun üzerine hastaneye gidip randevu durumunu sormak istedi ancak aldığı cevap karşısında şok oldu. Mehmet Ali Kot aradan bir ay geçmiş olmasına rağmen hiçbir şekilde dönüş yapılamayıp, "Bizim cihazımız bozuldu. Sen git başka hastaneden randevu al" dediklerini iddia etti. 

hasta-1-001.jpg

‘ZENGİN OLSAYDIK BU ŞEKİLDE OLMAZDI’

Bir aydır Endoskopi cihazına girmek için bekleyen ve aradan geçen onca sürenin ardından cihazımız bozuk diyerek mağdur edilen Mehmet Ali Kot Marmara Gazetesi'ne şunları söyledi; "26.05.2015 tarihinde mide ve boğaz rahatsızlığım dolayısıyla Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne başvurdum. Burada ilgili doktor bana yaptığı muayenenin ardından Endoskopi cihazına girmemi gerektiğini söyledi. Bende bunun üzerine ilgili bölüme giderek, endoskopi cihazı için gün aldım. Aradan belirli bir sürenin ardından bana hiçbir şekilde dönülmeyince merak edip hastaneye gittim. Sorduğum soru karşısında aldığım cevap beni şoka uğrattı. Aradan bir ay geçmesine rağmen hiçbir şekilde bana bilgi vermediler ve üstüne ‘Bizim cihazımız bozuldu. Sen en iyisi git başka hastaneden randevu al. Burada boşa zaman kaybetme’ dediler. Bu sözlerinin üzerine hiçbir şekilde bana yardım etmediler. Bende Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Tedavi olmak için gittiğim hastaneden hiçbir şekilde hizmet alamadım. Ben mağdur oldum, diğer vatandaşlar mağdur olmasın. Zengin olsaydık bu durum böyle olmazdı.’’

hasta-3.jpghasta-3.jpg

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAK

Mehmet Ali Kot, ciddiyetsiz bir çalışma içinde olan hastane görevlileri ve sorumluları hakkında her türlü yasal haklarını kullanacağını ifade edip, "Neden bir ay boyunca bekletildim? Zengin olmayıp fakir olduğumuz için mi hor görüldük? Benim başıma bu hastalıktan dolayı bir şey gelseydi sorumlusu kim olacaktı?" dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —