Tarih: 04.03.2013 15:54

Farabi’de kansız ameliyat

Facebook Twitter Linked-in

LAPAROSKOPİ (Kapalı yöntem) adı verilen ameliyatlar insan vücudunda büyük kesiler yapmadan vücut boşlukları ya da organlar içerisine özel imal edilmiş cihazlar yerleştirilerek yapılan ameliyatlardır. SİSTOSKOPİ yine bir kapalı işlemdir.

 

Ucunda özel optik sistemler olan borucuklar ile idrar torbası, böbrek kanalları bu yöntemle değerlendirilebilmekte çocuklarda özellikle doğumsal anomalilerin cerrahi tedavisi, böbreğe idrar kaçağı gibi önemli hastalıklar, mesane ve idrar borusunda oluşan taşlar bu yöntemle çok daha hızlı ve iz bırakmadan tedavi edilebilmektedir. Bir başka kapalı yöntem ÖZEFAFOSKOPİ/BRONKOSKOPİ olarak adlandırılan ve insanın nefes borusu ,solunum yolları , yemek borusu ve midenin yine özel cihazlarla kapalı olarak değerlendirilmesidir. Özellikle küçük çocuklar her türlü cismi ağızlarına götürdükleri için bu cisimleri yutabilmekte yada nefes borularına kaçırabilmektedirler. Bu işlem sayesinde çocuklar yeniden hayata döndürülebilmektedir. Hastane Yöneticisi/Başhekim Uzm. Dr. Ayhan Aktaş, “Hastanemiz Çocuk Cerrahi Kliniğimizde Op. Dr. Koray Topçu tarafından Apandisit, safra kesesi ameliyatları ve inmemiş testis ameliyatlarında laparaskopik, böbrek hastalıkları ve taşlar sistoskopik ,solunum yolu yabancı cisim ve hastalıklarında özafafoskopik/bronkoskopik yöntemler sıklıkla uygulanmaktadır. Bu ameliyatlar sayesinde bir çok çocuğumuz hayata döndürülmüş sağlığına kavuşturulmuştur.2012 yılında hem bölgemizden hem de çevre illerden bu şikayetlerle hastanemize gelen yada sevk edilen yaklaşık 100 çocuğumuza sistoskopi, 20 çocuğumuza laparoskopi, 20 çocuğumuza Özefafoskopi/Bronkoskopi uygulanmıştır.

 

Ameliyat sonrasında hemen hemen hiç yara izinin olmaması, enfeksiyon alma riskinin en aza indirilmiş olması ve çocuklarımızın açık ameliyatlara nazaran daha kısa zamanda sosyal yaşamlarına ve okullarına dönebiliyor olması ve hastanede olmanın çocukta oluşturabileceği psikolojik yaralanmayı belirgin olarak aza indirgemesi , bu yöntemin hekimimiz ve anne babalar tarafından öncelikle tercih edilmesine neden olmaktadır. Bölgemizde nadiren uygulandığını bildiğimiz bu yöntemin hastanemizde sıklıkla uygulanıyor olması ayrıcalıklarımız arasındadır” dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —