Tarih: 25.02.2013 13:06

Farabi’de çocuk yetiştirme semineri

Facebook Twitter Linked-in

Çocuk Gelişimci İlkay Topçu tarafından verilen eğitime Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Ayhan Aktaş, Başhekim Yardımcısı Op.Dr. Hüseyin Kayacı ev sahipliği yaparken Darıca Kaymakamı Osman Ateş de dinleyici olarak katıldı.

 

Çok sayıda anne –babanın katılımının gözlendiği seminerde İlkay Topçu; “Hepimizin ortak amacı çocuklarımızın ruhsal ve fiziksel olarak sağlıklı yetişmesidir. Bunda anne baba tutumlarının etkisinin çok büyük olduğu söylenebilir. Anne babaların çocuklarına yönelik tutumlarının sağlıklı olması, büyük ölçüde onların kendi içlerinde barışık, dengeli huzurlu ve birbirlerine karşı sevgi dolu ve saygılı olmalarına bağlıdır. Çocuklar ana babadan aldıkları en önemli iki şey sevgi ve eğitimdir. SEVGİ; Kabullenme, koruma, kollama ve sevecenlik gibi bütün olumlu duyguları içerir. EĞİTİM; Öğretilen her şeyi, verilen bilgileri, becerileri, yasakları, kuralları, inançları, değer yargılarını, görgü kurallarını ve insanın sosyalleşmesi için gerekli olan tüm toplumsal değerleri kapsar.

 

Unutmamalıdır ki çocuğumuz bizim aynamızdır. Anne Babalar olarak çocuklarımızla ilişkilerimizde şu noktalara dikkat etmeliyiz: Sadece onun için ayırdığınız zamanlar olsun! Onunla beraber sosyal aktivitelerde bulunun! otorite kurmak yerine arkadaş olun! Çocuğunuzu önce dinleyin ve anlayın, sonra anlaşılmayı bekleyin!

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —