Fakıbaba, bakanlık çalışanlarıyla vedalaştı

Fakıbaba, bakanlık çalışanlarıyla vedalaştı

Bugün görevini devredecek olan Bakan Fakıbaba, Bakanlık Mehmet Akif Ersoy Toplantı Salonunda Bakanlık çalışanlarıyla vedalaştı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bakanlığın, beslenme ve gıda güvenilirliği gibi hayati konularda görev yaptığını belirterek "Ülke tarımının önünün açık olduğuna ve önümüzdeki dönemin daha büyük başarılara imza atılacağı bir dönem olacağına inanıyorum. Yeni Bakanımızın öncülüğünde sizlerin yoğun gayretleriyle bu başarıların sağlanacağına inancım tamdır. Böylelikle ekonomimiz, önümüzdeki dönemde dünyanın 10 büyük ekonomisi içerisinde yer alacaktır" dedi. 

Bugün görevini devredecek olan Bakan Fakıbaba, Bakanlık Mehmet Akif Ersoy Toplantı Salonunda Bakanlık çalışanlarıyla vedalaştı. Vedalaşma programında konuşma yapan Fakıbaba, görevi devraldığından bu yana yaklaşık bir yıldır Bakanlık çalışanlarıyla geceli gündüzlü yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Fakıbaba, "75 bin kişilik bir ekiple, görev yaptığım süre zarfında çok büyük emekler verdik. Ben sizleri, hep büyük bir ailenin parçası olarak gördüm. Takım ruhunun önemine inanan birisi olarak söylüyorum. Bu dönemde; 250 bin düve projesi, 300 koyun projesi, örnek köy projesi, ucuz et uygulaması, Sudan’dan arazi kiralama projesi gibi ülke tarımının geleceği açısından önemli olan projeleri başlattık. Önceden başlatılmış çalışmaları da geliştirerek devam ettirdik. Bu çalışmalarımızı, sizlerle beraber ekip olarak takım halinde ortaya koyduk. Bu bakımdan mesai mefhumu gözetmeden, gayretle, azimle çalışan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum" ifadelerini kaydetti. 

Bakanlık uygulamalarının kaliteli, verimli ve azami faydayı ortaya çıkaracak şekilde sürdürülmesinin önemine vurgu yapan Fakıbaba, "Taşrada çalışan idarecilerimiz, veteriner hekimlerimiz, gıda mühendislerimiz, ziraat mühendislerimiz, su ürünleri mühendislerimiz, teknikerlerimiz, tarımsal üretim sürecinde çiftçinin bilinçlendirilmesi, daha üretken bir yapının ortaya çıkması için ciddi çalışmalar yürütüyorlar. Çiftçiyle, üreticiyle, yetiştiriciyle birebir temas halindeler. Eğer bugün tarım alanında ülke olarak birçok başarıya imza atmış isek, bu, sizlerin değerli çalışmaları, emekleri sayesindedir" dedi. 

Bakan Fakıbaba, Bakanlıkların birleştirilmesiyle beraber yeni dönemde su ve orman konularının tarımla buluşmasının tarımsal çalışmaların dinamizm kazanması açısından önemli olduğunun altını çizerek şunları söyledi: 
"Ben, devraldığım bayrağı daha iyi bir noktaya taşımak için sizlerle beraber yoğun çalışmalar içerisinde oldum. Görevi devredeceğim Bekir Bey’in bu bayrağı daha ileriye taşıyacağına ve sizlerin gayretleriyle beraber çok daha başarılı bir dönem geçirileceğine yürekten inanıyorum. Bakanlığımız, ülkemiz ve insanımız için önemli bir bakanlık. Son 15 yılda ortaya konan çalışmalar, hayata geçirilen projelerle tarımda ülke olarak önemli bir noktaya geldik. Bitkisel ve hayvansal üretimde ilerlemeler sağladık. Önümüzdeki yeni hükümet sistemiyle beraber, süregelen başarı grafiğinin güçlendirilerek sürdürüleceğine inanıyorum. Dolayısıyla ülke tarımının önünün açık olduğuna ve önümüzdeki dönemin daha büyük başarılara imza atılacağı bir dönem olacağına inanıyorum. Yeni Bakanımızın öncülüğünde sizlerin yoğun gayretleriyle bu başarıların sağlanacağına inancım tamdır. Böylelikle ekonomimiz, önümüzdeki dönemde dünyanın 10 büyük ekonomisi içerisinde yer alacaktır." 
Fakıbaba, konuşmasının sonunda, bir yıl boyunca Bakanlık çalışanlarıyla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek helallik istedi. Programın sonunda Bakan Fakıbaba’ya personel tarafından çiçek ve hediye takdim edildi. 



Yeşilay Genel Başkanı Dinç: "Bağımlılıkla mücadelede en önemli tedavi yöntemi zorunlu tedavidir"

Edirne’de motosiklet sürücüsünün hayatını kaybettiği feci kaza kamerada

Kastamonu’da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesine yeni başhekim

Enes Çelik’ten Somaspor galibiyeti sonrası sert çıkış

Körfez Ticaret Odası’nda "3. Sektör ve Öğrenci Kariyer Buluşması"

Malatya’da ‘akran zorbalığı’ haberlerine velilerden tepki

Dükkan sahibini bıçaklayan kiracı ve arkadaşı adliyeye sevk edildi

Konya’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Muş’ta 1 milyon 820 bin TL’lik sahte ürün ele geçirildi

Iğdır’da 26 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Liverpool şampiyonluk kutlamalarına dalan sürücüye 21 yıl 6 ay hapis

Öğrencilerden öğretmene şiddete sendikalardan tepki

OMÜ’de idari personele Kapsayıcı Üniversite Yaşam Eğitimi

Akçakale’de 3 bin 900 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

Tuzla’da çatı yangını korkuttu

Şanlıurfa’da 5 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Motosikletin çarptığı kadın yaralandı

Pervari’de grup köy yolu kardan kapandı

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0

ADÜ’lü güreşçi Türkiye şampiyonu oldu

İş Sanat Anadolu Sergileri İznik’te

Samsun’da üç aracın karıştığı kaza: 6 yaralı

İzinsiz kullanılan Balon balığı projesi mahkemelik oldu

Okandan’dan OSB’de net mesaj: "Üreten Kayseri, güçlü Türkiye"

Sultangazi Belediyesi BESYO, PMYO, POEM ve Bekçilik kurslarını başlattı

Feribottan atlayan kişiyi Gestaş personelleri ve balıkçılar kurtardı

Sinop’ta servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 10 yaralı

TFF 3. Lig Sultan Su İnegölspor: 1 - Ankaragücü: 2

‘81 İlde 81 Orman’ projesi Kahramanmaraş ile devam ediyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.