Tarih: 01.07.2021 04:00

Fahriye Özay Yaza Damgasını Vuracak

Facebook Twitter Linked-in

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 hastalığının getirmiş olduğu zorlu süreçlerden üretkenliğiyle çıkmayı başaran Fahriye Özay, yazın yapılması planlanan normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte hayranlarıyla yeniden bir araya gelecek. 

İlk Sahne İlk Ödül: Müzik Kraliçesi

10 yaşında iken ilkokulda organize edilen ses yarışmasında “Müzik Kraliçesi” oldu. İlk sahne deneyiminde ilk birinciliğini aldı. Müzikle iç içe sürüp giden yaşamında ilk bestesini 14 yaşında yaptı. Söz ve müziği kendisine ait olan ilk beste çalışmasına “SEVDİĞİM” adını vermiştir. 

Fahriye Özay Kimdir?

Müzikle ilk tanışmasının iki ağabeyi sayesinde olduğunu belirten Fahriye Özay, kendisinin asıl etkileyenin babası olduğunu özellikle vurguladı. Babası küçük yaştan itibaren “Senin sesin güzel, sen sanatçı olmalısın” sözleri ile kendisini teşvik etti.

İlk albümü 1994 yılında “Günaydın Hayatıma” müzikseverlerle buluşur. Daha sonra “Mazi” isimli ikinci albümü ile yurt dışında ilk TV deneyimine imza atar. İki şarkısı TRT denetiminden geçtikten sonra Türkiye’nin birçok kanalların kapıları Özay’a açılır. 

1997 yılında “Benim İnsanım” isimli sözü ve müziği kendisine ait eseriyle Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu tarafından keşfedilir ve Türkiye genelinde yapılan engelliler festivallerinde bu şarkı slogan olarak kullanılır. Bu şarkı ile 1997 yılında yılın sanatçısı seçildi. 1998 yılında “En üretken sanatçı” ödülüne laik görüldü ve bunu takip eden birçok ödüller aldı. 1999 yılında doğaya olan tutkusunu parlamentoya kadar taşıdı. Her doğan çocuğun adına bir fidan dikilmesi, okullarda diploma alan öğrencilerin birer ağaç dikmesi içeriği ile kampanyalar yürüttü ve özellikle medya kurumlarının bahçelerine kendi elleri ile ağaç dikerek bu doğa sevgisinin kitlelere taşınmasında öncülük etti.

2005 yılında Türkiye’de satışa çıkan “AL BENİ BENİ” albümü ile yeniden hayranları ile kucaklaştı. “Al Beni Beni” klibinin çekimlerinin tamamı Kıbrıs’ın en güzel mekanlarında yapıldı. 20 Temmuz 2007 tarihinde sanat ve spor adına İstanbul boğazını karşıdan karşıya yüzerek geçti ve çok onur verici bir olaya imza attı. 2009 yılında çıkardığı; Kıbrıs’ın birçok tarihi mekanında -Başta Afrodit’in doğduğu yer- çekilen 8 klibi içeren “Afrodit” albümünü bir yazı ile birlikte dünyanın önemli liderlerine göndererek Kıbrıslı Türklerin kültürel kuşatılmışlığına dikkatleri çekerek, liderler nezdinde büyük etki yarattı. 2010 yılında en üretken bayan sanatçı ödülünü aldı. 2011 yılında KKTC Temsilcisi Özel Ödülü’nü çok değerli sanatçı Adnan ŞENSES’in elinden aldı. En Moda Magazin 2016 Ödülü. 2017 Yılında Dillirga klibinde Güzelyurt kentinin tanıtımı için göstermiş olduğu özveriden dolayı Güzelyurt Belediye Başkanı Sn.Mahmut Özçınar’dan ödül almıştır. 2017 yılında Dillirga klibinde Kuzey Kıbrıs’ın tanınması için göstermiş olduğumuz özveriden dolayı Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Sn. Kemal Dürüst’ten “Dillirga Klip Ödülü’’ 

Star Kıbrıs gazetesinde yıllardan beri her cumartesi günü yazıları yayınlanmaktadır. ‘’Yazdım’’ ve ‘’Ben Hiç Çocuk Olmadım Ki’’ isimli iki tane kitabı bulunmakta ve bunu takiben birçok beste ve şiire imza atmaya devam etmektedir.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —