Tarih: 17.09.2017 11:58

FaceID güneş gözlüğü ile çalışacak mı?

Facebook Twitter Linked-in

Bu sorulardan bir tanesi de FaceID özelliğinin güneş gözlüğü ile çalışıp çalışmayacağıydı. Bu konuyla ilgili olarak Apple’ın üst düzey bir yetkilisi açıklama yaptı.

üyük bir etkinlikle geçen hafta tanıtılan iPhone X modelinde TouchID parmak izi sensörünün kaldırılması ile FaceID isimli yeni bir güvenlik önlemi getirildi. Kullanıcının yüzünü tanıyarak kilidi açan FaceID’nin milyonda bir yanıldığı iddia edilmişti. Ayrıca TouchID’ye göre çok daha az yanılma payına sahip olan güvenlik önlemi oldukça hızlı tepki veriyor. Bir çok kullanıcı FaceIDözelliğinin güneş gözlüğü takılıyken ya da makyajlıyken çalışıp çalışmadığını merak ediyordu. Bu sorulara Apple yazılım şefi Craig Federighi’den mail yolu ile cevap geldi.

E-mailed #CraigFederighi about #FaceID and actually got a response! pic.twitter.com/3Ytt1k6WvK

Craig Federighi bazı güneş gözlüğü modellerinin kızılötesi ışıkları gözlerin görmesine izin vermemesinden kaynaklı olarak FaceID’ninsorun çıkartabileceğine yönelik açıklamalarda bulundu. Bu sebeple yüz tanıma sistemi bazı istisnalar hariç güneş gözlüğü ile kullanılabiliyor. Ancak FaceID özelliğinin yüzde oluşacak bir hasar sonrası çalışıp çalışmayacağı belli değil.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —