Tarih: 08.12.2022 00:08

Eyüp Sabri Göncü : “Ülkemizin Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Varlığı Hakkında Konuştu”

Facebook Twitter Linked-in

2021 Aralık itibarıyla Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye, 18 milyon 36 bin büyükbaş hayvan sayısı ile, Avrupa Birliği ülkeleri arasında ilk sırayı 17 milyon 330 binle alan Fransa’nın üstünde bulunuyor. Küçükbaş hayvan kategorisinde yer alan koyun sayısında ise Türkiye, Avrupa'daki en yakın rakibi İspanya'yı 3'e katlarken, keçi sayısıyla da Avrupa Birliği ülkelerinin hepsinin toplamını geride bırakıyor.

Bu liderliğin devamlılığı ise hayvan sağlığı ve refahının sağlanmasından geçiyor. Hayvan sağlığının güvence altına alınması, toplum sağlığına, toplumsal refaha ve gıda güvenliğine katkıda bulunmayı beraberinde getiriyor. Küresel halk sağlığını tehdit eden hayvanlardan insanlara bulaşan zoonoz hastalıkların kontrol altına alınması mutlak önem taşıyor. Birçok farklı alanda yapılan bilimsel çalışmalar ve geliştirilmiş biyolojik ürünler sayesinde salgın hastalıklar büyük oranda kontrol altına alınıyor. Bu da son senelerde teknolojinin ilerlemesiyle, ekonomik değerinin düşük olması ve üretiminin seri olması nedeniyle biyoteknolojik yöntemlerle geliştirilen ürünleri öne çıkarıyor.

Bu alanda, yüksek teknolojiyle ürettiği kaliteli ve güvenilir aşılar ve biyoteknolojik ürünlerle Eyüp Sabri Göncü liderliğindeki Dollvet Biyoteknoloji, hastalık risklerinin azaltılmasına, hayvan sağlığının korunmasına, çiftlikten sofraya sağlıklı gıda ulaştırılmasına hizmet ediyor, gıda güvenliğine önemli katkılarda bulunuyor.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —