• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

EYT’liler Parti Kurdu ! Parti EYT’lilerin sesi olacak

14 Nisan 2020 tarihinde İçişleri Bakanlığına Başvuru yapan Umut Partisi resmen kuruldu.

POLİTİKA 1.07.2020 20:21:00 0
EYT’liler Parti Kurdu ! Parti EYT’lilerin sesi olacak

Umut Partisi Genel Başkanı Abdulkadir Bozkurt, Umut Partisinin kuruluş sebeplerinin bir hak arayış mücadelesinin siyasette vücut bulmuş hali olduğunu belirtti.

Umut Partisinin kurucularının Ülkede 6 milyona yakın Emeklilikte yaşa takılan diye tabir edilen hakları Anayasa ve kanunlar ile hiçe sayılarak gasp edilen birçoğu açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veren EYT’lilerin sesi olmak için yola çıktıklarını belirten Bozkurt, parti kurucularının büyük çoğunluğunun aynı mağduriyeti yaşayan Eyt'li kişilerden oluştuğunu söyledi.

Sadece EYT’lilerle olmamakla birlikte haksızlığa uğramış tüm vatandaşların sesi olacaklarının vizyonunu çizdiklerini belirten Bozkurt, “Ülkemizde çok partili döneme geçiş ile beraber sayısız partiler kurulmuştur. Bu siyasi partilerin bazılarının ömrü çok kısa olmuştur. Bazı partiler ise halkın desteğini alarak iktidar olmuş veya koalisyon dönemlerinde iktidar ortağı olmuşlardır. Ama ne hikmetse meydanlarda ve seçim bildirgelerinde beyan ettikleri vaatleri unutmuşlar ya da unutturulmuşlardır. Ülkemizde önemli mücadele edeceğimiz diğer bir unsur ise üretim odaklı ekonomik hamlelerdir. Ülkemizde çok eski yıllardan bugüne kadar özellikle dış odakların yönetime doğrudan veya dolaylı olarak müdahale ettikleri aşikardır. Özellikle bu müdahaleler neticesinde birçok alanda üretim kısıtlanmıştır. İthalat desteklenmiş ve üretim nerdeyse bitirilmiştir. Oysa Umut Partisi üreticinin yanında yer alacak, onların yaşadıkları tüm sıkıntıları sahada bizzat tespit edip üretimin ve üreticinin önemini ülkenin ilk sırasına taşıyacaktır. Her türlü çıkarılacak kanun ve yönetmeliklerden önce üreticinin görüşlerine başvurulacaktır. Gelecek nesillere umut ışığı olacak Çevre ve ekolojik dengenin korunması için Dünya’da uygulanan tüm yenilikler takip edilecek ve tüm okullarda çevre bilincinin arttırılması için daha çok projeler geliştirilecektir. Eğitimde devrim niteliğinde değişikliğe gidilecektir. Köy okulundaki öğrencinin eğitim kalitesiyle büyük şehirlerde eğitim gören öğrencinin eğitim kalitesi aynı olması için doğru adımlar atılacaktır. Üniversitelerde işsizliği tetikleyecek bölümler kapatılacak bu bölümlerin yerine ülke ihtiyaçlarına göre bazı bölümlerin (Mühendislik,Teknoloji,Yabancı dil vb.) kontenjanı arttırılacaktır. Akademisyen alımlarında liyakate önem verilecektir. Akademisyenlerin yakını veya sırf aynı siyasi düşünceden olması münasebetiyle kendi yakınlarını Üniversite kadrolarına almaları bilim açısından ülkeye verilen en büyük zarardır. Bu bilinçle hareket ederek bilimin ve ilmin ışığında dünyaya yön veren bilim adamları yetiştireceğiz ve beyin göçünü önleyeceğiz. Kamu yönetiminde ciddi revizyona gidilecektir. Gereksiz kamu harcamaları kısıtlanacaktır. En küçük kadrodan en büyük makamlara kadar liyakat esas alınacaktır. Torpil ve adam kayırmaca kesinlikle yapılmayacaktır. Kamuda etik ilkeler belirlenecektir. İşte bu ve benzeri sebeplerle Umut Partisini kurduk” dedi.

Abdulkadir BOZKURT
Umut Partisi Genel Başkanı

 

1-288.jpg

 

ABDULKADİR BOZKURT KİMDİR, BİYOGRAFİSİ

Abdulkadir Bozkurt , 1977 yılında işçi bir ailenin çocuğu olarak Osmaniye İlinde dünyaya gelmiştir.

İlk, Orta ve Lise öğrenimini Adana'da tamamladıktan sonra , 1996 yılın da askeri okula girmiş olup, 2018 yılına kadar Ülkemizin birçok şehrinde TSK mensubu olarak farklı görevlerde bulunduktan sonra emekli olmuştur.

2018 yılından itibaren başta EYT'li mağdurların sesi olmak için siyasi çalışmalara başlamış ve 14 Nisan 2020 tarihinde kendisi ile aynı düşüncelere sahip vatan sevdalısı yol arkadaşları ile Umut Partisini kurmuştur.
Lisans mezunu, evli ve 3 çocuk babasıdır.
 

Doğadan sanata

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Saral’dan sert açıklama

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu

Araçta sıkışan sürücüyü itfaiye ekipleri kurtardı

Sarıkamış’ta kayak heyecanı başlıyor

Bayburt’taki Yelpınar Göleti’nde su tutulmaya başlandı

Datça’da trafik kazası: 2 ölü

Diyarbakır’da sis görüş mesafesini düşürdü

Amasyalı Feruziye nine serada kışın üzüm yetiştirip satıyor

Anne koyun kuzusunu korumak için köpeğe karşı siper oldu

Berlin’de 5 saat süren ABD-Ukrayna arasındaki görüşmeden sonuç çıkmadı

Jandarmadan ‘Siber Dolandırıcılık’ operasyonu: 54 tutuklu

Özgür Özel duygularına hakim olamadı

Her yolu denedi ama polisten kaçamadı

Alkollü sürücünün yakınları: "Cinayet mi işledik?" diyerek, suçu hafifletmeye çalıştı

Bursa’da yılbaşı öncesi asayiş uygulaması

Gece saatlerinde sıkışmalı kaza: 2 yaralı

TEM’in Bolu geçişinde 3 araç çarpıştı: 7 yaralı

Kayseri Kadın FK’dan farklı tarife

Kafayat Atoke Başhıru durdurulamıyor

Malatya’da fenalaşarak hastaneye kaldırılan çocuk hayatını kaybetti

Husumetli iki grup arasında çıkan kavga kanlı bitti: 2 yaralı

Başkan Yalçın’dan genç başkana taziye

Antalya’da muhalif görüşlü gruplar arasında tartışma

Bilecik’te aday sürücü direksiyon sınavında kaza yaptı: 4 yaralı

Tekneyle açıldığı Akdeniz’de kaybolmuştu, 12 gün sonra Kıbrıs’ta cansız bedeni bulundu

Avustralya’da plajdaki silahlı saldırıda can kaybı 16’ya yükseldi

Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 3 - Beşiktaş: 3 (Maç sonucu)

Yaklaşık 9 metre yükseklikten su kanalına düşen şahıs hayatını kaybetti

Thomas Reis: "Yenildiğimiz için üzgünüz"

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.