Tarih: 23.11.2015 17:50

Evinde Mermi ve El Bombası Bulunan Şüpheli;Koleksiyon Yapıyorum

Facebook Twitter Linked-in

Kırklareli'nin Üsküp Beldesi'ndeki evinde el bombası, tabanca ve uçaksavar mermisi ele geçirilen emlak komisyoncusu 52 yaşındaki T.G. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Şüpheli T.G., el bombasını açıklayamazken, mermileri koleksiyonu için topladığını savundu.

Üsküp Beldesi'nde oturan ve emlak komisyonculuğu yaptığı öğrenilen T.G.'nin evinde mühimmat bulunduğu ihbarı üzerine jandarma ekipleri mahkeme kararıyla baskın düzenlemişti. Ev ve işyerinde yapılan aramada uçaksavar mermisi, 2 adet G 3 mermisi, 2 kanas mermisi, 9 mm'lik 2 tabanca mermisi, Makine Kimya Endüstrisi ait 1 el bombası ile Osmanlı dönemine ait 2 kapı tokmağı bulundu.

EL BOMBASINI AÇIKLAYAMADI

Gözaltına alındıktan sonra ifadesi için Kırklareli jandarma Komutanlığı'na götürülen T.G., mermileri koleksiyonu için topladığını söyledi. Jandarmanın 'el bombasını nereden buldun?' sorusuna cevap veremeyen T.G., işlemlerinin ardından çıkarıldığı savcılıkta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Evinde bulunan kapı tokmakları ise tarihi değerinin belirlenmesi için Kırklareli Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Soruşturma sürüyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —