Tarih: 22.04.2017 21:54

Evet oyları çalınmış olabilir

Facebook Twitter Linked-in

Kampanya sırasında üstünlüğün 'Hayır' cephesinde olduğunu belirten Aktay, sonuçlara göre AK Parti'nin oylarının gerilemediğini belirtti. AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) heyeti üyelerinin 'PKK destekçisi' ve 'Hayırcı' olduğunu öne sürdü.

BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici'nin haberine göre Aktay, şu an için yeni bir çözüm sürecinin söz konusu olmadığını, bu aşamadaki çözümün 'terörle mücadele olduğunu' belirtti.
Seçim sonuçları MYK ve MKYK'da ele alındı. Ne tür değerlendirmeler öne çıktı?

Neticede biz şu anda bir galibiyet elde ettik. Bu bir seçim olsaydı bile şu ana kadar AK Parti'nin almış olduğu en yüksek oydan daha yüksek bir oya tekabül ediyor.

Dolayısıyla burada verilen 'Evet' oylarının AK Parti'ye verilmiş, verilmemiş oyların da AK Parti'ye verilmemiş olduğunu, değerlendirmekten uzak durmaya çalıştık.

Buna rağmen ne kadar böyle desek de, kabul edelim ki oyların bir kısmı sırf AK Parti bu öneriyi getirdiği için AK Parti'ye verilmiştir. Bir kısmı da sırf AK Parti bu öneriyi getirdiği için AK Parti'ye karşıt olarak 'Hayır' cephesinde yer almıştır.

Ama hangi oranının böyle olduğunu, hangi oranının başka türlü olduğunu ölçmenin bir yolu yok.

Normal şartlar altında bir seçim olsa AK Parti'ye oy vereceğini çok iyi bildiğimiz ve çok kararlı bir biçimde AK Parti'ye oy vereceğini söyleyen hatırı sayılır bir kesimin bu referandumda 'Hayır' oyu kullanmış olduğunu da biliyoruz.

O yüzden biz işin neticesine bakıyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —