• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,14% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5904,88% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Evde sağlık hizmeti ekipleri evlere sıhhatin yanında mutluluk da götürüyor

Samsun'da yaşlı, kronik rahatsızlığı nedeniyle yatağa bağımlı veya yürüyemeyecek kadar engelli hastaların tıbbi takiplerini evlerinde yapan sağlık ekipleri, onların özel günlerini de unutmayarak yanlarına yaş pasta ve küçük hediyelerle gidiyor.

SAĞLIK 3.04.2021 12:27:00 0
Evde sağlık hizmeti ekipleri evlere sıhhatin yanında mutluluk da götürüyor

Samsun'da yaşlı, kronik rahatsızlığı nedeniyle yatağa bağımlı veya yürüyemeyecek kadar engelli hastaların tıbbi takiplerini evlerinde yapan sağlık ekipleri, büyük özveriyle görev yapıyor.

İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerince verilen evde sağlık hizmetinden yaşlı, yatağa bağımlı hastalar, palyatif bakım hastaları, ileri derecedeki kas hastaları, demans, parkinson tanılı hastalar, hematolojik/onkolojik hastalık grupları, ameliyat sonrası hekimi tarafından evde takibi uygun görülen hastalar yararlanabiliyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşma riskinin azaltılmasında büyük katkı sağlayan evde sağlık hizmetleri ekipleri, hastaların özel günlerini de unutmuyor.

Evlere yaş pasta ve küçük hediyelerle giden sağlık ekipleri, hastaları mutlu etmek için aile üyelerinin eğlencelerine de katılıyor.

İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç,  evde sağlık hizmeti ile yatağa bağımlı hale gelmiş hastaları evlerinde ziyaret edilerek muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının aile ortamında sağlanması, hasta ve ailelerine sosyal ve psikolojik destek verilmesinin amaçlandığını söyledi.

Samsun'da 7 uzman, 14 pratisyen, 3 diş hekimi ve 43 sağlık personeliyle 7 bin 143 kişiye evde sağlık hizmeti verdiklerine anlatan Oruç, "Hasta ve aile bireylerini bütüncül olarak ele alan, ihtiyaçlarını bilimsel gelişmeler ışığında belirleyen ve bireye özgü bakıma odaklı çalışıyoruz. Sorunlara alternatif çözüm yolları bularak hastaların yaşam kalitesini yükselten, kaliteli, güvenebilir sağlık hizmeti sunuyoruz." dedi.

Evde sağlık hizmeti alanlar sağlık ekiplerine duacı

Alaçam ilçesine bağlı Karlı köyünde 68 yaşındaki pankreas kanseri hastası eşi Adem Cirtel'in 2 yıldır bakımının yanı sıra evin tüm yükünü üstlenen Ayşe Cirtel, çocukları olmadığı için eşine tek başına baktığını aktardı.

Eşi sürekli bakıma ihtiyaç duyduğu için komşularına dahi gidemediğini vurgulayan Cirtel, "Damardan beslenmesini sağlıyorum, sürekli yatalak olduğu için vücudundaki ağrıların gitmesi için masajını yapıyorum. Benim çocuğum yok, eşim tek varlığım. Benim yaşantım o, ona severek bakıyorum. En büyük destekçim evde sağlık hizmetleri, bizi asla yalnız bırakmıyorlar. Allah onlardan razı olsun." ifadesini kullandı.

Adem Cirtel'in kardeşi Ali Kemal Cirtel ise kardeşinin ameliyatın ardından tamamen yatalak hale geldiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Yatalak olması dışında başka bir sıkıntısı yok. Sağ olsunlar, evde sağlık hizmeti veren doktor ve hemşirelerimiz bizi asla yalnız bırakmıyor. Bir telefon etmemizin ardından ambulans gelir, ekipler eve gelir, tedavi eder. Aslında sağlık ekipleriyle aile olduk. Bağlarımız da sonuna kadar devam edecek. Bu dostluklar asla unutulmaz. Evde hizmet almak büyük mutluluk. Hatta sağlıkçı arkadaşlarımız özel günlerimizde de bizleri ziyaret ediyor. Bizim onlara dua etmekten başka desteğimiz yok."

Parkinson hastası 88 yaşındaki Fethiye Öztürk'e evinde bakan kızı Muradiye Anarak da annesinin 6 aydır durumun kötü olduğunu ancak evde sağlık hizmetlerinin evlerine gelmeye başlamasıyla iyiye doğru gittiğini kaydetti.

 

 AA

Hatay’da 4.0 büyüklüğünde deprem

Trump, Venezuela rejiminin "Yabancı Terör Örgütü" olarak tanımlandığını açıkladı

Sarıyer’de üst katı kayan bina gecekonduya yaslandı: Facianın eşiğinden dönüldü

Kağıthane’de makas atan sürücü, park halindeki tıra çarptı: 2 yaralı

Çekmeköy’de zincirleme kaza: 7 yaralı

Yalnız yaşayan yaşlı adam yangında hayatını kaybetti

Kaza yapan sürücü aracı bırakıp kayıplara karıştı

Tokat Belediyesi’nde dinleme cihazı soruşturmasında 2 kişi tutuklandı

Güllü’nün oğlu savcıya müşteki olarak ifade verdi: "Atacağım camdan, atlayacak mısın camdan kelimelerini ablam Tuğyan söylüyor"

Kocaeli’de 16 yaşındaki genç evde başından vurulmuş halde bulundu

Kayseri’de esnaf boğazına şeker kaçan çocuğu heimlich manevrasıyla kurtardı... O anlar kamerada

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Talas’ta zabıta ekiplerinden gıda denetimi

Muş’ta köy yolunda mahsur kalan 7 kişi kurtarıldı

Dinleme cihazı soruşturmasında iki şüpheli için tutuklama talebi

DMM’den "Türkiye’ye BioNTech aşısı gelmedi" iddialarına yalanlama

Fatih’te güvenlik kulübesi alev alev yandı

Kayıp olarak aranan eski muhtar varilin içinde ölü bulundu

Euroleague: Fenerbahçe: 77 - Panathinaikos: 81

Diyarbakır’da özel okulda 8 yaşındaki çocuğun darbedildiği iddiası

51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasında firari sanıklar için 10 milyon TL’lik güvence bedeli kararı

Kahramanmaraş’ta öldürülen genç kızın yakınlarından adalet çağrısı

Bilecik’te bir kişi yol kenarında ölü bulundu

Yenişehir’de sis etkili oldu, görüş mesafesi 1 metreye kadar düştü

Bakan Göktaş: "Hiç kimseyi geride bırakmayan bir anlayışla hizmetlerimizi vatandaşlarımıza sunuyoruz"

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Tünelde bir anda duran otomobile motosiklet çarptı: Kaza anı kamerada

İstanbul’da ’Huzur İstanbul’ uygulaması

Yenidoğan bebek uçak ambulansla Konya’ya sevk edildi

Krizi fırsata çevirdi, patlayan suda aracını yıkadı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.