Tarih: 21.11.2014 16:57

Evde bakım ihtiyaç sahiplerini mutlu ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz hafta startı verilen uygulama ile ilk etapta 20 kişiye ulaşıldığı öğrenildi. Yatalak ve bakıma muhtaç kişilerin evlerine giden ekipler, ihtiyaç sahibi vatandaşın her türlü ihtiyacını gideriyor. Evde bakım uygulaması ile büyük bir eksikliklerinin giderildiğini ifade eden hasta ve yakınları ise İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve emeği geçenlere teşekkür ederek, “Uygulama sayesinde yalnız olmadığımızı hatırladık” dediler.

 

İzmit Belediyesi yetkilileri, tamamen ücretsiz olan uygulamadan yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların Belediyenin Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Yaşlı Masasının 3180000-1446 numaralı telefonunu arayarak talepte bulunabileceklerini söylediler.

 

Öte yandan, yalnız yaşayan ve yatalak olan kişilerin evlerinin temizliğini de yapan görevliler bu hizmeti verirken ilginç olaylarla da karşılaşıyorlar. Ekipler, Yenimahalle’de oturan 72 yaşındaki G. E. isimli şahsın evinde bulundukları sırada yaşlı kadının mide kanaması geçirdiğini fark edip hemen 112 ekiplerini çağırdılar. Ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaşlı kadının hastaneye götürülüp tedavi altına alındığı öğrenildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —