Tarih: 12.12.2011 09:15

Ev Hanımlığından patronluğa

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Meslek ve Sanat Eğitim Kursları’na (KO-MEK) katılanlar aldıkları eğitim sayesinde hem meslek ediniyor hem de kendi işlerinin patronu oluyor. Daha önce ev hanımı olan KO-MEK kursiyeri Vildan Er de öğrendiklerini hayata geçirerek, her zaman hayalini kurduğu mefruşat dükkânını açtı. 

 

KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU

 

KO-MEK’ in Beylikbağı kurs merkezinde mefruşat kursuna katılan Vildan Er aldığı eğitim sonrasında hocalarının da desteği ile kendi iş yerini açtı. Vildan hanım KO-MEK’in hayatına girmesiyle yıllardır hayalini kurduğu iş yerine kavuştuğunu söyledi.

 

 

CESARETİM YOKTU

 

Her zaman bir iş yeri açmak istediğini anlatan Vildan Er, “Ancak buna ne cesaretim ne de eğitimim yeterli idi. KO-MEK ile kendime güvenim arttı. Ev hanımıyken şimdi iş sahibiyim. Sosyalleştim ve daha geniş bir çevrem oldu’’ dedi. KO-MEK’te geçirdiği zamanların çok eğlenceli ve güzel olduğunu  belirten Er, KO-MEK’in kendisine piskolojik olarak da çok iyi geldiğini kaydetti. Hayatının değişmesinde en önemli etkenin KO-MEK olduğunu düşünen Er,  “KO-MEK bizler için büyük hizmettir” şeklinde konuştu.

 

 

KO-MEK AİLESİ OLARAK BAŞARACAĞINI BİLİYORDUK

 

KO-MEK mefruşat hocası Yıldız Çetin da öğrencisi ile gurur duyduğunu belirterek, “Vildan hanım bir yıl boyunca mefruşat kursumuza katıldı. Çok başarılı bir kursiyerimizdi. Bizim için sürpriz olmadı. Kendisinin böyle bir iş yeri açıp bu konuma gelmesini bekliyorduk. KO-MEK ailesi olarak çok mutluyuz. İş hayatında kendisine başarılar diliyoruz” dedi.Vildan E, KO-MEK’i Kocaeli’ne kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na ve tüm KO-MEK çalışanlarına teşekkür etti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —