Tarih: 27.04.2022 16:17

Ethereum Blockchain Nedir?

Facebook Twitter Linked-in

Proje geliştiricileri, projenin programlama dilleri olan Solidity ya da Vyper’da programlar (akıllı sözleşmeler) yazarlar ve sonrasında bu kodları Ethereum blok zincirine koydular.

Tüm zincirler, blok zincirindeki işlemlerde değişikliklerini gerçekleştirenve Solidity ve Vyper‘da yazılan akıllı sözleşmeleri çeviren bir toparlayıcı olan Ethereum Sanal Makinesi‘nin (EVM) bir örneğini tutmaktadır. Kripto para haberlerine bakıldığında, 2016 yılında, bir grup kullanıcısı, eski kodları çalıştırmaya devam etmeke isteyerek önerilen kod güncellemesini almadı. Sonucunda, Ethereum Classic adı verilen yeni bir kripto para birimi oluşturulmuş oldu.

                                           

Ethereum’u Nasıl Kullanılabilir?

ETHEthereum bilgisayarını oluşturan yerel kripto paradır. Birincil görevi, Gas adında şebeke ücretlerinin ödenmesidir. Gas, ağın çalışmasını sağlayan yakıttır. Ethereum dünyadaki bilgisayarın işlemleri ve hesaplamaları için kullanılır, bu sebeple Ethereum’da dapps yaratmak için ya da sistemi tam anlamıyla kullanmak isteyen kullanıcılar genellikle bir miktar Ethereum tutmaları gerekmektedir.

Ethereum’u para birimi olarak kabul etmekte olan birçok mağaza da bulunmaktadır. WooCommerce ve OpenCart gibi alışveriş sepeti programları kullanan siteler, ETH ile ödemeleri kabul edecek şekilde ayarlanabilmektedir ve fatura ödeme hizmetleri, insanların faturalarını ETH gibi kripto para ile ödemelerine izin verir. Birçok kullanıcı, fiyatının artması düşüncesiyle spekülatif bir sanal varlık olarak bulundurmak için Ethereum alıyor. Teori, Ethereum yaygın olarak kullanılan bir sanal para haline gelirse, değerini katlanabilecek olan Ether token için daha çok talep olacağıdır. Ve son olarak, eşler arası ödemeler ve transferler için basit bir kripto olarak da tercih edilebilir.

Ethereum Nasıl Saklanmalı?

Ethereum diğer kripto paralar gibi kripto para cüzdanlarında saklanmalıdır ve piyasada birçok Ethereum cüzdanı bulunmaktadır. Ethereum, Bitcoin ve XRP gibi kripto paraları aynı cüzdanda saklamanıza olanak sağlayan birçok çeşit cüzdanda bulunmaktadır. Ethereum satın alırken Binance komisyon indirim kodu kullanarak Binance üzerinden daha az komisyon ödeyerek ve daha çok kazanarak satın alabilir ve Ethereum’larınızı cüzdanlarınızda güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz.  

Ethereum cüzdanı alırken ilk yapılması gereken şey ne amaçla kullanılacağı ve sizin ne istediğinizdir. Tarayıcınız ile Ethereum kullanmak ve göndermek için cüzdan arıyorsanız, aradığınız cüzdan MetaMask olabilir. Yüksek güvenlikli bir cüzdan arıyorsanız, aradığınız cüzdan bir donanım cüzdanı olacaktır. Ethereum’unuzu yatırım olarak kullanmak istiyorsanız, aradığınız bu cüzdan ise Uphold gibi cüzdanlar olacaktır.

Güncel Binance Referans (Komisyon İndirimi) Kodları (Ömür Boyu Geçerli)

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U

Binance Futures vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505

                                   




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —