Tarih: 14.08.2012 17:46

Esnaftan örnek davranış!

Facebook Twitter Linked-in

 Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarından ötürü sokak hayvanları ile kuşları da düşünen bazı esnafları işyerlerinin önüne su ve yem kapları koydular. Esnaflar ayrıca engelliler için tekerlekli sandalyeye dönüşen mavi kapak toplama kampanyası da başlattı. 

 

 

 

Çorlu'da Omurtak Caddesi Edirne Kısmında esnaflık yapan bazı vatandaşlar, sıcak havalar nedeniyle zor durumda kalan sokak hayvanları ve kuşlar için kaldırım kenarı ve ağaç diplerine yem ve su kapları koydular. Sokak hayvanlarının su ihtiyacını gidermeleri için su kapları hazırladıklarını ayrıca ekmek parçaları ve yemle doldurdukları kapları da kaldırım kenarına koyduklarını belirten esnaflar: “Pek çok şehirde bu uygulamayı belediyeler üstleniyor ve modern su kapları ile mama kaplarını sokak hayvanları, kediler, köpekler ve kuşlar için hazırlayarak gerekli yerlerle monte ediyor. Çorlu'da böyle bir çalışma olmadığı için bu uygulamayı kendi imkanlarımızla bizler yapmak istedik. Kestiğimiz şişeleri kap yaptık içerisinde yem, su ve ekmek kırıntıları koyduk” dediler.

 

 

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar nedeniyle sokak hayvanlarını unutmadıklarını kaydeden esnaflar: “Bunun yanı sıra engelliler için tekerlekli sandalyeye dönüşen mavi kapakların toplanması için de kampanya başlattık. Kaldırım üzerinde bulunan ağaç ve direklere yoldan geçenlerin de çevre esnafının da mavi kapakları atabilecekleri su şişeleri yerleştirdik” diye konuştular.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —