Tarih: 28.08.2015 08:37

Esnafımızın karşısında değiliz

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli’nin en öneli ulaşım projelerinden olan Tramvay’ın, işleme güzergâhı üzerinde kalan eğlence mekânlarını işleten esnafların oluşturduğu Kocaeli Eğlence Yerleri Yatırımcıları Derneği Başkanı Yusuf Ziya Tom ve yönetimi, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na konuk oldular.

Görüşmede dernek yöneticilerinin kamu yararına yapılacak Tramvay projesini desteklediklerini ifade ederken, işletme haklarının durumu ve gelecekteki hizmet alanlarının ne olacağı konusunda Başkan Karaosmanoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın’la fikir alışverişinde bulundular.

SİZLERE VE ESNAFIMIZA DEĞER VERİYORUZ

Ziyarette kentin geleceği ve hizmetlerin halkın refahı konusunda yapıldığını vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sizlere ve esnafımıza değer veriyoruz. Zaten bu görüşmeyi de bu amaçlı yapıyoruz. Tramvay projemiz başlayacak ve halkımızın hizmetine alınacak. Burada istimlak edilecek binaların bazılarıyla anlaşma, bazılarıyla da mahkeme kanalıyla sonuca gidilecek. Ancak burada hizmet eden esnafımızı da elbette düşünüyoruz. Sizlerin özellikle eğlence noktasında halkımıza hizmet veren kurumların temsilcileri olan sizlere şunu söylüyoruz. Sizler yasalara ve mevzuata uygun bir yer bulduğunuzda sizlere her türlü desteği vereceğiz. Gerek altyapı, gerek üst yapıyla birlikte ulaşım noktasında ve iş yerlerinizin ruhsatlandırılmasında bizler sizlere yardımcı olacağız. Beraber çalışarak sizlerin sorunlarınızı da çözmüş olacağız. Bu hizmetleri sağlarken yasalar ve mevzuat içerisinde sizlerin ve esnafımızın çıkarlarını koruyacağız” dedi.

 

ÖNERİLEN PROJE KIYI KENAR ÇİZGİSİNİN DENİZ TARAFINDA

Kocaeli Eğlence Yerleri Yatırımcıları Derneği Yönetiminin düşündüğü ve projelendirdiği Galericiler sitesinin sahil kesiminde bulunan nokta, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında olması nedeniyle inşaat ve işletme ruhsatının verilemeyeceği toplantıda belirtildi.  Başka bir yer bulunmasının gereğini belirten Karaosmanoğlu, “Farklı alternatifler bulunması gerekiyor.

Sizler sektörü çok iyi biliyorsunuz. Belediye olarak ne yapılması gerekiyorsa, yasalar ve mevzuat içerisinde biz size her türlü desteği vereceğiz. Esnafımızın karşısında değiliz ve hiçbir zaman olmadık” hatırlatmasını bir kez daha yaparak sözlerini tamamladı. Karaosmanoğlu daha sonra, farklı alternatiflerin bulunmasında Genel Sekreter Doç.Dr Tahir Büyükakın’la devamlı olarak dernek yöneticilerinin iletişimde olmasını da söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —