Tarih: 30.10.2012 15:44

Eskihisar savaşı büyüyor!

Facebook Twitter Linked-in

 

Eskihisar'da deniz taşımacılığı yapmak isteyen Negmar firması bir türlü vazgeçmiyor. Firma Gebze Belediyesi ile taşımacılığa ret kararı veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne adeta kafa tutuyor. İDO, Negmar’ı kabul etmiyor, olan arada kalan Eskihisar’a oluyor

 

Negmar firmasının Eskihisar - Topçular arasında Ro-ro taşımacılığı yapacağını açıklamasının ardından başlayan tartışma savaşa dönüştü. İDO ve Negmar arasında kılıçlar çekilirken iki firma ardı ardına açıklamalar yaptı. Tartışmalar hakkında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Negmar firmasının Eskihisar'da taşımacılık yapamayacağını söyleyerek firmaya ret kararı vermişti. Arap ortaklı Negmar ve İskoç ortaklı İDO’nun mahkemelere de taşınan rekabetinin nasıl biteceği merak ediliyor.

 

UKOME GÜNDEME ALMADI

 

Karaosmanoğlu'nun bu açıklamasına rağmen sınırları zorlayan Negmar firması, UKOME'ye başvuruda bulunmuştu. Geçtiğimiz günlerde yapılan UKOME toplantısında konu gündeme alınmayınca firma Eskihisar'da seferlere başlayamadı. Konunun bir ay sonra yapılacak UKOME toplantısında gündem maddeleri arasında yer alacağı öğrenilirken, Negmar firması adeta kılıçları çekti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesi'ne adeta kafa tutan firma kendinden emin bir şekilde 'seferlerin yapılacağını' düşünüyor. Söz konusu firmanın taşıma yapabilmesi için iki temel aşama bulunuyor. Bunlardan ilki Kocaeli UKOME'den izin alması, ikincisi ise Ulaştırma Bakanlığı'ndan lisans almasıydı.

 

NEGMAR ISRARCI

 

Ret kararına rağmen geçtiğimiz gün açıklama yapan Negmar yetkilisi Bülent Şafak Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklama da “Açmayı planladığımız Eskihisar – Topçular hattı için aldığımız 3 gemi Türkiye’ye gelmiş durumda. İnşallah en kısa sürede müşterilerimizin hizmetine girecekler. Hizmet ve kalite farkımızın ortaya çıkacağına inanıyorum. “ şeklinde konuştu. Marmara Denizi’nin büyük bir potansiyel taşıdığına ve bu potansiyeli kullanmak için yeni hatların oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Bülent Şafak, başka oyuncuları da beklediklerini kaydetti.Diğer taraftan rekabetin kavgaya dönüştüğü Eskihisar - Topçular arasında yılda 4 milyon araç taşınıyor. Hattın yıllık geliri ise 200 milyon lira seviyesinde.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —